Johanna Lagarde

Johanna is een gedreven en ambitieuze programmamanager met passie voor sociale innovatie en duurzaamheid. In haar aanpak staat design thinking en creatieve samenwerking centraal. Zij denkt in mogelijkheden en vooral doen.

Bekijk LinkedInjohanna.lagarde@morgens.nl 06 130 43 585

“Vooruitgangskracht is voor mij mens en organisatie bij elkaar brengen en in beweging te krijgen op weg naar een meer sociale en duurzame toekomst.”

Johanna Lagarde

Over Johanna

Johanna Lagarde (1974) werkt sinds januari 2024 bij Morgens. Hiervoor werkte zij bijna vijftien jaar bij de gemeente Amsterdam en later als zelfstandig ondernemer in verschillende programma- en verandermanagementrollen. De rode draad in haar werkgeschiedenis is positief bijdragen aan mens, dier en planeet. Zij heeft veel ervaring in het coördineren en aansturen van een programmateam met oog voor mens en organisatie. Als programmamanager Duurzame Organisatie was zij bij de gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor het aansturen van het programma Duurzame Organisatie en het team Green Office. Daarna heeft zij bij Sigra als programmamanager Duurzame Zorg een actieprogramma Duurzame Zorg ontwikkelt in regionaal samenwerkingsverband met instellingen uit de zorg- en welzijnssector in Noord-Holland met als doel een toekomstbestendige zorg.

Johanna haalt veel voldoening uit werkprocessen waarin samenwerking centraal staat om tot verfrissende nieuwe concepten met sociaal impact voor de samenleving te komen. Helemaal geweldig als dit ook leidt tot een veranderaanpak binnen de organisatie met aanpassingen in de organisatiestructuur, strategie en gedrag. Zij is bekend met de dynamiek van beleidsprocessen en kan, samen met het programmateam en in samenwerking met relevante stakeholders, het bestuur strategisch adviseren over de manier waarop oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken gerealiseerd kunnen worden.