Markten / Zorg

Morgens in de zorg

Het is een complexe uitdaging om de zorg de komende jaren toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief hoogstaand te houden. Door de vergrijzing neemt de zorgvraag de komende jaren sterk toe én neemt de hoeveelheid beschikbaar zorgpersoneel af. Deze ontwikkeling maakt het noodzakelijk voor zorgorganisaties te veranderen, te innoveren, technologische ontwikkelingen te omarmen en werkwijzen aan te passen. Het Integraal Zorgakkoord en kader passende zorg geven vorm aan de uitdaging. Morgens ondersteunt bij het maken van strategische keuzes, digitale en organisatietransitie en netwerksamenwerking. Ook zijn we actief in regionale en landelijke koepelorganisaties en programma’s. Wij zetten ons dagelijks in om de zorg voor patiënten en cliënten te verbeteren, het werkplezier van zorgprofessionals te verhogen en de huidige zorgkwaliteit te handhaven.

Samen voor de zorg

De zorg gaat Morgens aan het hart. Betere zorg is immers voor iedereen prettig. De complexiteit van de organisatie, de betrokkenheid van de medewerkers en het werken binnen alle lagen van de organisatie spreken ons erg aan.

Morgens maakt de zorg toekomstklaar

Onze diensten in de zorg

De consultants en project-/programmamanagers van Morgens zijn maatschappelijk betrokken en uitstekend toegerust om programma’s en transities te begeleiden op het gebied van:

Organisatietransitie

Een Lean Organisatie is een organisatie waarin iedereen (management én medewerkers) elke dag bezig is met de vraag hoe werk, vanuit klantperspectief, slimmer, efficiënter en beter kan worden uitgevoerd.

Lees meer

Door technologie gedreven veranderingen en digitalisering

Onze focus ligt op de organisatorische kant van digitale en technologische vooruitgang. Hoe krijgen we het werkend en realiseren we baten?

Lees meer

Netwerksamenwerking

Het opstarten, begeleiden en verbeteren van netwerksamenwerking tussen organisaties is het terrein van Morgens. Van een uitdagende ambitie naar het realiseren van resultaat: wij laten samenwerkingen werken.

Lees meer

Strategievorming

Voor Morgens zijn twee zaken cruciaal: het realiseren van een toekomstbestendige strategie én intern en extern draagvlak om deze strategie te realiseren.

Lees meer

Datagedreven transformaties

Datagedreven organisaties weten informatie om te zetten in Vooruitgangskracht: het effectief gebruiken van de informatie om morgen sterker te zijn dan vandaag.

Lees meer

Samen geven we vorm aan de zorg van morgen


Digitale transformatie in de zorg

We transformeren de zorg door digitale oplossingen te integreren die de menselijke zorg ondersteunen, waarbij we mens, proces en techniek samenbrengen.

Langdurige zorg

Door visie en strategievorming, slimmer werken en organisatietransities vergroten we het werkplezier en verbeteren we de zorg.

Ziekenhuizen

Met strategievorming en executie, het faciliteren van regionale samenwerkingen, en procesoptimalisatie verbeteren we de zorgkwaliteit en verhogen we de efficiëntie.

GGZ

Met het vergroten van de verander- en executiekracht en het verbeteren van samenwerkingsverbanden, versterken we de GGZ.

Conclusion Zorg

Zorg toegankelijk en betaalbaar houden en de huidige kwaliteit handhaven, dat is onze opgave voor het komende decennium. De noodzakelijke transitie van de zorg vraagt om intensieve samenwerking. Daarom bundelen D&A, Furore en Morgens hun krachten binnen Conclusion. We bieden een integrale aanpak van strategie tot concrete realisatie waarbij we zorgkennis, technologie en data combineren voor blijvende verandering. Onze aanpak is pragmatisch en mensgericht. Met deze integrale aanpak en deskundigheid onder één dak geven wij vorm aan de zorg van morgen.

Lees meer over Conclusion Zorg

Opdrachtgevers en werk waar wij trots op zijn

Iedere opdracht is weer anders, maar iets dat al onze klanten in de zorg met elkaar gemeen hebben is dat ze vooruitgangskracht in hun werk willen brengen. Dat lees je terug in onze cases.

Bekijk al onze cases

De vooruitgangskracht van Morgens

Onze toegevoegde waarde in de zorg

Betere kwaliteit van zorg en lagere kosten

Met onze diepgaande kennis van Lean en Agile begeleiden wij zorgorganisaties bij het continu verbeteren binnen de snel veranderende omgeving.

Zorgverlener centraal

Wij betrekken zorgverleners actief in het veranderproces met behulp van creatieve en interactieve werkvormen.

Samenwerking en gegevensuitwisseling

Wij helpen zorgorganisaties beter samenwerken binnen en buiten hun eigen muren, gesteund door onze kennis over digitale gegevensuitwisseling.

Digitalisering en datagedreven werken

Wij ondersteunen zorgorganisaties bij de realisatie van hun digitale agenda en hun transitie naar datagedreven werken.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak binnen de zorg? Neem dan contact op met Frank van Berkel of Petra van Zeeland.

Andere medewerkers binnen de zorg

Recente artikelen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de zorg met interessante artikelen, interviews, whitepapers en onderzoeken.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Met een duidelijke visie klaar voor de toekomst in de langdurige zorg

30-08-2021 6 minuten
Lees meer
Artikel

Morgens helpt GHOR en GGD Rotterdam-Rijnmond bij bestrijding coronapandemie

05-07-2021 2 minuten
Lees meer
Onderzoek en publicatie

Onderzoek ‘De ouderenzorg van morgen’

09-10-2019 < 1 minuut
Lees meer
Onderzoek en publicatie

Onderzoek ‘Het ziekenhuis van Morgen’

11-10-2018 4 minuten
Lees meer