Ilham Saadane

Ilham gelooft in een samenwerkingsgerichte aanpak en is ervan overtuigd dat de menselijke factor essentieel is voor het slagen van innovatieprojecten.

Bekijk LinkedInilham.saadane@morgens.nl06-131 01 054

“Ik haal mijn vooruitgangskracht uit het daadwerkelijk bewerkstelligen van veranderingen op het gebied van innovatie in de zorg, waarbij samenwerking en medewerkerstevredenheid centraal staat. Het mooiste vind ik als we de resultaten van de verandering ook kunnen kwantificeren want daar gaat mijn data-hart harder van kloppen.”

Ilham Saadane

Over Ilham

Ilham Saadane (1978) is sinds januari 2024 werkzaam als senior consultant bij morgens. Zij zet zich in als adviseur, projectmanager en procesbegeleider in de zorg; met als aandachtsgebied digitale transformaties en procesoptimalisatie.

Ilham is in 2006 afgestudeerd in de Biomedische Technologie aan de TU Eindhoven en heeft later de master Healthcare Policy Innovation and Management behaald aan de Universiteit Maastricht. Met een passie om innovaties dichter bij de kliniek te brengen, startte ze haar carrière als een van de eerste medisch ingenieurs in Nederland bij het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Vervolgens maakte ze de overstap naar de afdeling Audiologie bij het VU Medisch Centrum, waar ze verantwoordelijk was voor de diagnostiek en revalidatie van slechthorende patiënten. Ilham zette haar carrière voort als data-analist en projectmanager bij het Imperial College London Diabetes Centre in Abu Dhabi, waar ze met professionals uit verschillende delen van de wereld heeft gewerkt aan interessante projecten op het gebied van diabetes. In 2020 heeft ze de overstap gemaakt naar consultancy, eerst als healthcare consultant bij Performation en daarna bij Philips Healthcare Transformation Service. Hier kon ze haar opgedane kennis en ervaring inzetten om zorgorganisaties te adviseren en te begeleiden bij het optimaliseren van processen en het succesvol inzetten van innovaties.

Ilham is een resultaatgerichte consultant met een sterke klinische en analytische achtergrond. Dit stelt haar in staat om complexe zorguitdagingen te doorgronden, effectieve oplossingen te bedenken en de implementatie daarvan te begeleiden. Zij gelooft in een samenwerkingsgerichte aanpak en is ervan overtuigd dat de menselijke factor essentieel is voor het slagen van innovatieprojecten. Alleen door deel uit te maken van het dagelijkse proces, ontdekken we de ware route naar succes.

Ilham vindt het leuk om strategische en tactische adviesrollen te combineren met operationele projecten. Door betrokken te zijn bij het operationele niveau, krijgt zij een diepgaand inzicht in de werkelijke stand van zaken op de werkvloer. Dit stelt haar in staat om strategische en tactische adviezen te verankeren in de realiteit en zo effectieve oplossingen te bieden die echt aansluiten bij de behoeften van de organisatie.