Joost Roelofsen

Zijn achtergrond in wijsbegeerte en sociologie maken Joost een analytische en creatieve denker, waardoor hij problemen en oplossingen goed inzichtelijk maakt en duurzaam oplost.

Bekijk LinkedInjoost.roelofsen@morgens.nl06-45846375

"Juist door alle belanghebbenden gedurende een heel traject te betrekken, zowel bij de analyse als bij de ontwikkeling, zorg je voor een gedragen en duurzaam eindresultaat.”

Joost Roelofsen

Over Joost

Joost Roelofsen (1985) werkt sinds augustus 2023 bij Morgens. Hiervoor heeft hij ruime ervaring als strategisch (beleids)adviseur in het publieke domein. De afgelopen zeven jaar heeft hij aan onderwijsvraagstukken gewerkt bij de gemeente Amsterdam. Hierbij heeft hij leidinggegeven aan projecten op het gebied van kansengelijkheid en toegankelijkheid van onderwijs. Daarvoor heeft hij vijf jaar bij verschillende directies van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gewerkt.

Joost is gewend te werken in een zeer complexe politieke en bestuurlijke omgeving en weet hoe hij op elk niveau mensen mee kan krijgen. Centraal hierbij is altijd een verandering teweegbrengen met draagvlak bij de belangrijkste stakeholders (politiek, burgers en het beleidsveld). Als team- en programmamanager weet hij resultaatgerichte teams neer te zetten die goed samenwerken, met aandacht voor vertrouwen, kwaliteit en ontwikkeling.