Meggie Pijnappel

Meggie is analytisch, doortastend, sensitief en schakelt gemakkelijk tussen strategie en uitvoering.

Bekijk LinkedInmeggie.pijnappel@morgens.nl06 – 34 19 10 16

"Van nature ben ik onderzoekend van aard en probeer ik de vraag achter de vraag scherp te krijgen en procesmatig te doorgronden waar de chaos vandaan komt, om vervolgens samen stappen te zetten."

Meggie Pijnappel

Over Meggie

Meggie Pijnappel (1983) werkt sinds 1 augustus 2022 bij Morgens. Hiervoor heeft zij twee jaar als beleidsadviseur geholpen bij het inrichten van de landelijke COVID-vaccinatiecampagne bij GGD GHOR Nederland en zich hard gemaakt voor alle bijzondere en vaak lastige te bereiken doelgroepen, zoals arbeidsmigranten, asielzoekers en mensen in de maatschappelijke opvang.

Na haar bachelor in de medische biologie en master op het gebied van wetenschap, beleid en organisatiewetenschappen heeft Meggie ruim tien jaar werkervaring opgedaan in de publieke sector op het snijvlak van wetenschap, gezondheid en samenleving. Rode draad in haar loopbaan is het verbinden van verschillende werelden en samen voor tastbaar resultaat gaan. Zo onderzocht zij in haar promotieonderzoek de maatschappelijke verwachtingen en wetenschappelijke beloften ten aanzien van dierproeven en paste deze inzichten direct toe bij het opstellen en implementeren van landelijk beleid.

Als projectleider bij KWF Kankerbestrijding hielp zij de organisatie verder om de patiënt centraal te stellen in de besluitvorming en besteding van gelden.