Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten

Onze mensen

Arjan de Jong

Vooruitgangskracht volgens Arjan: “Op zoek gaan naar de positieve motivatie en drijfveren van mensen. Vaak is de aanleiding van een verandering een externe factor, zoals bijvoorbeeld financiële issues. Maar hoe je daarmee omgaat je zelf. Als consultant kun je concreet maken wat mensen kunnen doen om van de verandering een verbetering te maken. Die positieve mindset is de grootste succesfactor bij verandertrajecten.
Financiële problemen waren de aanleiding voor een strategische heroriëntatie waar ik bij betrokken werd. Al snel werd duidelijk dat mensen op alle niveaus hun baan zouden kunnen verliezen. Samen met vertegenwoordigers van bestuur, managers en medewerkers uit alle geledingen van de organisatie hebben we een transitieproces georganiseerd waarin we duidelijke keuzes maakten die goed aan iedereen werden uitgelegd. Zo ontstond acceptatie en konden we een nieuw organisatiemodel ontwerpen. Uiteindelijk lukte het om de noodzakelijke afslanking van de organisatie te realiseren èn de organisatie beter in te richten naar de behoefte van de cliënten."

Arjan de Jong (1973) werkt sinds maart 2021 bij Morgens waar hij de praktijk van strategie- en organisatieontwikkeling in de zorg verder helpt uitbouwen. Hiervoor was hij onder andere senior manager bij PwC en strategisch alliantiemanager bij coöperatie VGZ. Arjan begon zijn carrière als docent, onderzoeker en adviseur bij de Universiteit Utrecht, waar hij betrokken was bij de ontwikkeling en opstart van de nieuwe opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Daarna was Arjan de spil in een aantal grote transitietrajecten bij woningcorporaties en zorginstellingen, zowel in de rol van strategisch adviseur van de Raad van Bestuur als manager van het transitieproces.

Contact
Neem contact op met Arjan door een e-mailbericht te sturen naar dejong@morgens.nl

Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens