Actueel

De Lean Quickscan: hoe lean is jouw organisatie?

20-10-2020 2 minutenJos van Peperstraten

Morgens lanceert de Lean Quickscan! Een hulpmiddel om te analyseren waar jij met jouw organisatie, afdeling of team staat op het gebied van Lean werken en continu verbeteren. 

Doe de quickscan

Veel organisaties komen in aanraking met Lean. Een kans om de resultaten van je organisatie te verbeteren. Maar een Lean organisatie word je niet zomaar. In ultieme zin is het een bedrijfsbrede transitie die alle lagen en afdelingen raakt. Het bevat elementen van cultuur, structuur en methodieken om de dagelijkse operatie te stabiliseren en ruimte te maken voor structurele en continue verbetering van je dienstverlening.

Aan de hand van de korte vragenlijst in de Quickscan krijg je snel en visueel inzicht in wat je sterke punten zijn en waar verbetering mogelijk is op jouw weg naar een Lean organisatie. Dit doen we op drie gebieden:

  1. Lean leiderschap: in hoeverre heeft jouw organisatie grip en focus op het behalen van lange termijn doelen? 
  2. Lean in teams: zijn teams enthousiast en opgeleid om op gestructureerde wijze hun dagelijkse problemen zelf op te lossen en blijvende verbeteringen door te voeren?
  3. Lean in projecten: is opdrachtgeverschap in jouw organisatie goed belegd? Worden de juiste projecten opgestart en wordt een verbeteraanpak gebruikt om processen te doorgronden en knelpunten blijvend op te lossen?  

lean

De uitgebreide analyse van de testresultaten helpt je de juiste interventies te plegen en zo een stap te zetten in de richting van een Lean organisatie. Uiteraard lichten wij de resultaten desgewenst graag toe in een persoonlijk gesprek, waarin wij meedenken over gerichte verbeteracties en interventies. 
Nieuwsgierig naar de score voor jouw organisatie, afdeling of team? Doe dan hier de test!

Doe de quickscan