Actueel / Zorg

Morgens helpt GHOR en GGD Rotterdam-Rijnmond bij bestrijding coronapandemie

05-07-2021 2 minuten

Hoewel onze collega’s op het moment van schrijven nog steeds actief zijn in de Rotterdam-Rijnmondse en Nederlandse crisisorganisatie van de GGD-GHOR, is het voor Morgens tijd om in een klantcase meer te delen over onze werkzaamheden daar.

De coronacrisis is een periode met grote impact op eenieder van ons. Zo ook op de GHOR & GGD Rotterdam-Rijnmond die in januari 2020 begon aan de bestrijding van de pandemie en daar tot op de dag van vandaag nog volop mee bezig is. Morgens is gevraagd om vanaf februari 2020 hierbij te ondersteunen.

Lees de klantcase

In deze klantcase gaan we dieper in op de vraag die wij kregen van de Directeur Publieke Gezondheid regio Rotterdam-Rijnmond, onze aanpak en de behaalde resultaten tot dusver. Daarbij moet gezegd worden dat dit nooit was gelukt zonder de tomeloze inzet van heel veel hard werkende ambtenaren en zorgmedewerkers, die zich wendbaarder en veerkrachtiger dan ooit moeten opstellen door steeds weer veranderende omstandigheden. Een eer en geweldige ervaring om met deze mensen uit de verschillende organisaties (GGD, GHOR, veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en regiogemeenten en alle zorginstellingen) samen te werken.

Lees meer over onze aanpak en de behaalde resultaten tot dusver.

Meer lezen?

Eerder schreef Petra van Zeeland al over haar lessen in deze dynamische omgeving en Bibianne Geerts via deze blogs over inzet van data en datagedreven werken in een zorgnetwerk.

Meer weten?

Als je benieuwd naar de mogelijkheden om binnen jouw organisatie beter te kunnen monitoren en sturen op basis van data of inrichting van programmamanagement (tijdens de crisis), neem dan contact op met Petra van Zeeland, partner bij Morgens (e-mail: vanzeeland@morgens.nl).

Interview

“IZA is een renovatie, maar doet niks aan het fundament”

13-09-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Terugblik webinar Positieve Gezondheid in de GGZ

12-09-2023 2 minuten
Lees meer
Artikel

Bijsturing op korte termijn is nodig om IZA succesvol te maken

11-08-2023 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

9 praktijktips om administratieve lasten in de zorg te verminderen

01-08-2023 5 minuten
Lees meer