Actueel / Zorg

Onderzoek Het ziekenhuis van Morgen

11-10-2018 < 1 minutenFrank van Berkel

Het ziekenhuis van Morgen

Onderzoek naar de ziekenhuiszorg over 10 jaar: Hoe ziet het ziekenhuis van morgen eruit? Wat kunnen ziekenhuizen nu al doen als voorbereiding op het ziekenhuis van morgen?

Het ziekenhuis van Morgen

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download de publicatie met de resultaten van ons onderzoek

We zien veel zorgorganisaties hard werken aan verbeteringen op allerlei vlakken. Het voorsorteren op grootschalige (technologische) veranderingen of – als gevolg daarvan – marktverandering, zien wij in ziekenhuizen echter nog niet altijd gebeuren. Wellicht heeft dat te maken met onbekendheid over hoe het ziekenhuis van morgen eruit ziet.

Dit was voor ons aanleiding om nader onderzoek te doen naar het ziekenhuis van morgen. We willen ziekenhuizen helpen om het beeld over het ziekenhuis van morgen te verstevigen en ervoor te zorgen dat ziekenhuizen de ontwikkelingen op dit gebied proactief tegemoet kunnen treden.

Richting geven aan de toekomst

Ons onderzoek naar het ziekenhuis van Morgen helpt organisaties om klaar te zijn voor de toekomst. Het doel van dit onderzoek is om ziekenhuizen aan het denken te zetten om richting te geven aan hun toekomst. Zodat het hen niet overkomt, want dan ben je als organisatie vaak te laat.

We zien dat dit onderzoek ziekenhuizen helpt bij het ontwikkelen en realiseren van hun visie. Zo begeleiden we het Bravis ziekenhuis in het traject naar hun ziekenhuis van de toekomst. Dit doen we samen met de medewerkers van de organisatie. We organiseren inspiratieweken en SWOT-sessies, en we geven ambassadeurs tools om hun rol goed te kunnen uitdragen. Uiteindelijk leidt het traject tot een scenariokeuze voor het toekomstige Bravis.

Verder praten?

Heb je vragen naar aanleiding van het lezen van het onderzoek of wil je weten hoe kunnen helpen bij het toekomstbestendig maken van jouw organisatie? Neem dan contact op met Frank van Berkel, partner bij Morgens.

Meer lezen?

Meer weten over de ziekenhuiszorg van de toekomst? Bekijk dan deze gerelateerde artikelen.

Bekijk alle artikelen
Interview

“IZA is een renovatie, maar doet niks aan het fundament”

13-09-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Terugblik webinar Positieve Gezondheid in de GGZ

12-09-2023 2 minuten
Lees meer
Artikel

Bijsturing op korte termijn is nodig om IZA succesvol te maken

11-08-2023 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

9 praktijktips om administratieve lasten in de zorg te verminderen

01-08-2023 5 minuten
Lees meer