Actueel / Team

Geen woorden maar data

27-03-2020 2 minutenMark Elstgeest en Wouter Roorda

Senior-dataspecialist Wouter Roorda.

Verminder het onderbuikgevoel! Morgens helpt haar opdrachtgevers ook in hun verandering naar een meer datagedreven organisatie. Digitale transformatie leidt tot een enorme toename van waardevolle data. Maar wat kunnen organisaties hiermee doen?

Met de komst van senior-dataspecialist Wouter Roorda, zet Morgens een volgende stap in de ontwikkeling van datagedreven werken en kan Morgens nog meer vooruitgangskracht met business intelligence brengen. En zo het onderbuikgevoel verminderen.

Wouter is een analist pur sang. Hij heeft tien jaar bij INITI8 gewerkt als business intelligence consultant waar hij vele zorg- en overheidsorganisaties heeft geholpen. Wouter versterkt het datateam van Morgens dat de 35 andere Morgens consultants ondersteunt om besluitvorming op basis van onderbuikgevoel bij onze klanten te verminderen. Wij helpen overheids-, onderwijs- en zorgorganisaties significante stappen te zetten naar datagedreven werken en innoveren met data.

Visie

We faciliteren het traject om de visie van de organisatie op data te bepalen. We vertalen, samen met het leiderschap van de organisatie, deze visie in meetbare doelen en bepalen vervolgacties om te sturen op deze doelen op basis van een data maturity scan;

Innovatie

We implementeren innovatie met data. We introduceren een data-innovatiefunnel in de organisatie. Welke ideeën zijn er en wat kun je ermee doen? Wij bouwen in haalbare stappen een datamodel om te komen tot snelle resultaten;

Sturing

We maken concreet welke inzichten en visualisatie nodig zijn om effectief te kunnen sturen door de organisatie heen. Daarbij helpen wij in het opzetten van dashboards en het maken afspraken over normen en escalatiepaden.

Vertrouwen

We vergroten het vertrouwen in data door de hele organisatie heen. Door de ‘datareis’ in kaart te brengen zorgen we voor begrip van data en processen bij de medewerkers. Op deze manier ontstaat inzicht en verbetering in datakwaliteit en databewustzijn;

Verandering

We nemen de medewerkers mee in de verandering naar een datagedreven organisatie en de innovatieve mogelijkheden van data. We besteden aandacht aan cultuur, veranderbereidheid, houding en gedrag. Doordat we continu het doel en de positieve effecten begrijpelijk houden, zijn medewerkers bereid om hun werkwijze aan te passen.

Meer weten?

Wil jij veranderen naar een meer datagedreven organisatie en innoveren met data? Neem contact op met Mark Elstgeest, partner bij Morgens.

Meer lezen?

Lees meer over datagedreven werken.

Bekijk alle artikelen
Interview

Datagedreven werken binnen gemeenten: In gesprek met Jos Maessen

14-04-2020 4 minuten
Lees meer
Artikel

Datagedreven werken in een regionaal zorgnetwerk

08-06-2021 5 minuten
Lees meer
Artikel

Wat Douwe Egberts mij leerde over datagedreven werken

06-01-2020 3 minuten
Lees meer
Artikel

5 Succesfactoren voor datagedreven werken binnen de gemeente

26-11-2020 4 minuten
Lees meer
Artikel

De Haagse Hogeschool zet in op datagedreven werken

17-05-2021 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Dit kan datagedreven werken in het onderwijs voor jou doen

11-11-2020 3 minuten
Lees meer
Artikel

Steeds meer organisaties starten met datagedreven werken

24-01-2022 2 minuten
Lees meer
Interview

De 4 D’s van gemeente Veenendaal: zo werken zij datagedreven

28-03-2022 5 minuten
Lees meer
Artikel

Drie tips om te bouwen aan het vertrouwen in data

25-09-2019 3 minuten
Lees meer
Artikel

Hoe datavolwassen is jouw organisatie?

13-08-2020 2 minuten
Lees meer