Actueel / Onderwijs

De Haagse Hogeschool zet in op datagedreven werken

17-05-2021 < 1 minutenEva Kromhout

De Haagse Hogeschool beschikt over veel data, bijvoorbeeld over instroom en studievoortgang. Ze willen deze effectiever gebruiken om beter te kunnen monitoren, sturen en bijsturen. Daarom ontwikkelde de faculteit Management & Organisatie, met hulp van Morgens, een kpi-huis en managementdashboard.

Elke zes weken geeft iedere opleidingsmanager een toelichting op zijn of haar kpi’s en mogelijke hieruit voorvloeiende maatregelen. Morgens begeleidt deze ‘Wall Walks’ en de adoptie van het nieuwe dashboard. De introductie van het kpi-huis en het managementdashboard hebben geleid tot meer focus op tussentijdse bijsturing op basis van feiten.

“Met de prettige en professionele ondersteuning van Morgens hebben we als faculteit M&O met het kpi-huis en het dashboard de tools in huis om nog beter te kunnen anticiperen en sturen op de doelstellingen van ons jaarplan. Bovenal biedt het ons inzicht en voedt het de dialoog om van elkaar te kunnen leren”, aldus Mario van Boven, Manager Faculteitsbureau Management & Organisatie, De Haagse Hogeschool.

Meer over de vraag van De Haagse Hogeschool, onze aanpak en de resultaten lees je in de klantcase.

Klantcase Haagse Hogeschool

Lees meer over de aanpak van Morgens en het resultaat in de klantcase.

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen bij de Haagse Hogeschool.

Bekijk alle artikelen
Artikel

De Haagse Hogeschool aan de slag met continu verbeteren

20-01-2020 2 minuten
Lees meer
Interview

Leven Lang Ontwikkelen is over 10 jaar een gemeengoed

20-05-2021 7 minuten
Lees meer