Actueel

Hoe datavolwassen is jouw organisatie?

13-08-2020 2 minutenLianka Bruijnen

Doe de Morgens data maturity scan!

Steeds meer organisaties omarmen data en gaan datagedreven werken. Eerder schreven we welke drie stappen je als organisatie kunt nemen om meer met data te doen. Inzicht in de datavolwassenheid van jouw organisatie is de eerste stap. Door te bepalen waar jij staat, weet je ook welke stappen je kunt nemen om je verder te ontwikkelen. Wij helpen je daar graag mee. Daarom hebben wij de Morgens data maturity scan ontwikkeld.

In 10 vragen vormen wij een beeld van jouw datavolwassenheid, en plaatsen we je in een van de zes fasen van datavolwassenheid. Zitten jullie nog in de beginnende fase, of zijn jullie al systematisch met data aan het werk? Direct na het invullen zie jij jouw resultaat, en geven we je een aantal adviezen voor jouw volgende stappen naar (nog) meer datagedreven werken.

Start nu de Morgens data maturity scan!

De Morgens Data Maturity Scan

De Morgens Data Maturity Scan is gebaseerd op de modellen zoals beschreven door Gartner over Data & Analytics (het gebruik van data) en Information Management (het beheer van data). Gartner maakt in stappen onderscheid tussen organisaties die niets tot weinig met data doen – ‘Unaware’ of ‘Basic’ – en organisaties de het gebruik van data volledig in hun werkwijze geïntegreerd hebben – ‘Transformational’ of ‘Effective’. Wij hebben de inzichten uit beide modellen samengevoegd met onze eigen observaties in een overzicht waar onderwerpen als strategie, rapportages, analyses, datakwaliteit, IT en innovatie in terugkomen.

De 6 fases van data-volwassenheid binnen organisaties:

Morgens data maturity model

Data-volwassenheidsmodel op basis van Gartner’s EIM (2008) en Data and Analytics (2017) Maturity Model, aangevuld met eigen ervaringen.

Doe de Morgens data maturity scan!