Actueel / Data

Hoe datavolwassen is jouw organisatie?

13-08-2020 2 minutenLianka Bruijnen

Steeds meer organisaties omarmen data en gaan datagedreven werken. Eerder schreven we welke drie stappen je als organisatie kunt nemen om meer met data te doen. Inzicht in de datavolwassenheid van jouw organisatie is de eerste stap. Door te bepalen waar jij staat, weet je ook welke stappen je kunt nemen om je verder te ontwikkelen. Wij helpen je daar graag mee. Daarom hebben wij de Morgens data maturity scan ontwikkeld.

Kom erachter hoe datavolwassen jouw organisatie is via de Morgens data maturity scan!

In 10 vragen vormen wij een beeld van jouw datavolwassenheid, en plaatsen we je in een van de zes fasen van datavolwassenheid. Zitten jullie nog in de beginnende fase, of zijn jullie al systematisch met data aan het werk? Direct na het invullen zie jij jouw resultaat, en geven we je een aantal adviezen voor jouw volgende stappen naar (nog) meer datagedreven werken.

Start nu de Morgens data maturity scan!

Over de Morgens Data Maturity Scan

De Morgens Data Maturity Scan is gebaseerd op de modellen zoals beschreven door Gartner over Data & Analytics (het gebruik van data) en Information Management (het beheer van data). Gartner maakt in stappen onderscheid tussen organisaties die niets tot weinig met data doen – ‘Unaware’ of ‘Basic’ – en organisaties de het gebruik van data volledig in hun werkwijze geïntegreerd hebben – ‘Transformational’ of ‘Effective’. Wij hebben de inzichten uit beide modellen samengevoegd met onze eigen observaties in een overzicht waar onderwerpen als strategie, rapportages, analyses, datakwaliteit, IT en innovatie in terugkomen.

De 6 fases van data-volwassenheid binnen organisaties:

Morgens data maturity model

Data-volwassenheidsmodel op basis van Gartner’s EIM (2008) en Data and Analytics (2017) Maturity Model, aangevuld met eigen ervaringen.

Doe de data maturity scan!

Direct na het invullen zie jij jouw resultaat, en geven we je een aantal adviezen voor jouw volgende stappen naar (nog) meer datagedreven werken.

Meer weten?

Wil je verder praten over de datavolwassenheid in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Artikel

Data als eerste hulp bij een effectieve samenwerking

25-04-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Drie inspirerende voorbeelden van transformationeel datagebruik

16-01-2024 4 minuten
Lees meer
Artikel

Zo zet je data in om jouw organisatie te onderscheiden

01-12-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Systematisch aan de slag met datagedreven werken

20-10-2023 4 minuten
Lees meer