Actueel / Zorg

Leerplatform ‘Op weg naar de GGZ van Morgen’

09-11-2022 2 minutenAnnouck de Boer en Mark Reitsma

Naar aanleiding van het onderzoek naar de GGZ van Morgen lanceert Morgens het leerplatform: ‘Op Weg naar de GGZ van Morgen’. Dit leerplatform is bedoeld voor bestuurders, directeuren en managers. Ben jij bezig met het vormgeven van de GGZ van Morgen binnen jouw organisatie? En heb jij behoefte aan theoretische kennis over veranderopgaven en praktijkervaringen van de deelnemers van het leerplatform? Sluit je dan aan bij het leerplatform.

Onderzoek ‘De GGZ van Morgen’

De GGZ staat voor een aantal grote uitdagingen. De sector heeft te maken met een toenemende vraag, stijgende kosten en personele tekorten. Het is steeds moeilijker om de GGZ toegankelijk en betaalbaar te houden. Dit vraagt om vernieuwing, innovatie en veranderkracht. Binnen, maar óók buiten de GGZ-sector.

In het onderzoek ‘De GGZ van Morgen’ beschrijven we vijf thema’s die van belang zijn om klaar te zijn voor de GGZ van Morgen:

  1. Aandacht voor mentale gezondheid
  2. Een aantrekkelijke werkgever
  3. Meer en beter samenwerken
  4. Gebruik van technologie en data
  5. Behandelen voor een zinvol leven

Leerplatform ‘Op weg naar de GGZ van Morgen’

Met een groep van maximaal vijftien deelnemers geven we samen vorm en inhoud aan het leerplatform Op weg naar de GGZ van Morgen. Morgens organiseert en faciliteert in een periode van twee jaar iedere drie maanden een bijeenkomst. Het idee is om tijdens elke bijeenkomst te gast te zijn bij één van de deelnemende organisaties. Die dag staat dan in het teken van de veranderpraktijk van jouw organisatie.

Waarom een leerplatform?

Morgens ontwikkelt het leerplatform vanuit het besef dat wezenlijke verandering een doorlopend zoekproces is waarin leren, inspireren en stimuleren van elkaar cruciaal is om vooruitgangskracht te ontketenen. Met dit leerplatform creëren we een omgeving waarin wij elkaar helpen om een succesvolle verandering tot stand te brengen, op weg naar de GGZ van Morgen.

Interesse?

Ben jij in jouw huidige praktijk bezig met het vormgeven van de GGZ van Morgen en vind je het interessant om jouw eigen veranderpraktijk te delen en van anderen te leren? Geef via het onderstaande formulier aan dat je interesse hebt in het leerplatform, dan nemen wij snel contact op om deelname te bespreken. Bij voldoende aanmeldingen plannen we de bijeenkomsten in.

Na je aanmelding nemen we contact met je op om je deelname te bespreken. Bij voldoende aanmeldingen plannen we de bijeenkomsten in.

Leerplatform 'Op weg naar de GGZ van Morgen'

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Heb je vragen over het leerplatform of de GGZ van Morgen? Neem dan contact op met Mark Reitsma of Annouck de Boer.

Interview

De GGZ is van de samenleving!

02-05-2022 6 minuten
Lees meer
Interview

De GGZ van Morgen: “Op weg naar eenvoud!”

30-08-2021 5 minuten
Lees meer
Interview

De toekomst van de GGZ: echt meedoen!

02-12-2021 6 minuten
Lees meer
Event

Kijk het webinar terug over de GGZ van Morgen

08-02-2022 2 minuten
Lees meer
Interview

Van behandelen en genezen naar gezondheid en herstel!

05-07-2021 5 minuten
Lees meer
Interview

“Empowerment professional cruciaal voor duurzaamheid GGZ”

09-09-2021 6 minuten
Lees meer
Interview

GGZ in de toekomst: Mentale kracht versterken via ecosystemen

20-05-2021 5 minuten
Lees meer