Actueel / Zorg

Gratis Webinar: Positieve Gezondheid in de GGZ van Morgen

29-06-2023 2 minutenStijn Kusen

Morgens organiseerde samen met de Zeeuwse Zorg Coalitie en Emergis het webinar ‘Positieve Gezondheid in de GGZ.’ Zij hebben in Zeeland vooruitstrevende stappen gezet rondom het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. De lessen die we hieruit kunnen halen willen we graag met een breed publiek delen.

Kijk het webinar hier terug

 

Positieve Gezondheid

Uit ons onderzoek naar de GGZ van Morgen blijkt dat er op een andere manier gekeken kan worden naar ziekte en gezondheid. Zo is in de toekomst ‘Het leiden van een zinvol leven’ de uitkomstmaat van behandeling binnen de GGZ. Een behandeling is straks niet alleen gericht op het verminderen van symptomen, maar ook op het vergroten van de mentale gezondheid en veerkracht, de kwaliteit van leven en het gevoel van maatschappelijke betrokkenheid van de patiënt. Dit is in lijn met de benadering van Positieve Gezondheid.

In de provincie Zeeland wordt nu al voortvarend gewerkt aan de implementatie van Positieve Gezondheid. Hierbij onderscheidt Zeeland zich door ook de GGZ te betrekken. Tijdens het webinar zullen drie sprekers van de Zeeuwse Zorg Coalitie en Emergis dieper ingaan op de verschillende niveaus waarin zij Positieve Gezondheid dagelijks onder de aandacht brengen in de Zeeuwse GGZ en hoe dit de zorg in de toekomst kan verbeteren.

De onderwerpen van de sprekers

Ilja van den Bos, kwartiermaker Positieve Gezondheid bij de Zeeuwse Zorg Coalitie, spreekt over de regionale aanpak van Positieve Gezondheid in de provincie Zeeland. De regiovisie van de Zeeuwse Zorg Coalitie ziet een aantal uitdagingen in hun regiobeeld: toegankelijkheid en beschikbaarheid, personeelscapaciteit, geografische uitdagingen voor acute zorg en zorg en ondersteuning aan ouderen. Tijdens het webinar zal Ilja in kleinere sessies het verdiepende gesprek aangaan over de regionale aanpak voor deze uitdagingen evenals het uitrollen van een omvangrijk regionaal programma waarin Positieve Gezondheid een centrale rol bevat.

Renske van Dorssen, projectleider Positieve Gezondheid bij Emergis, spreekt over de implementatie van Positieve Gezondheid in haar GGZ-instelling. Het verweven van Positieve Gezondheid binnen Emergis wordt op drie hoofdlijnen gedaan en is verspreid over drie fases in het project. Renske ingaan op deze hoofdlijnen en deelt de lessen zij tot nu toe geleerd heeft.

Mitchell Tiber, systeemtherapeut en trainer Positieve Gezondheid bij Emergis, spreekt over de toepassing van Positieve Gezondheid in de behandelingen van cliënten. Al ruim 30 jaar zet Mitchell zich binnen de GGZ in om cliënten te ondersteunen in het herstel- en ontwikkelproces als systeemtherapeut én als docent in Steunend Relationeel Handelen (SRH). Sinds zijn officiële certificering mag hij zichzelf trainer Positieve Gezondheid noemen, en zal tijdens het Webinar zijn ervaringen en inzichten uit de praktijk delen!

Ben je geïnteresseerd in de verschillende lagen waarop Positieve Gezondheid een rol speelt in de GGZ van Zeeland? En wil je met andere professionals uit de GGZ-sector in gesprek over waar je vandaag mee aan de slag kunt om voorbereid te zijn op de uitdagingen van morgen? Schrijf je dan in voor het webinar. Bereid je voor op een interactieve en leerzame sessie met veel ruimte voor vragen.

Programma

08.30 Opening
08.35 Introductie webinar & Positieve Gezondheid door Mark Reitsma
08.40 Introductie sprekers en pitch
09.00 Interactieve, verdiepende sessies
09.45 Plenaire sessie
10.00 Afronding

Voor wie?

Voor bestuurders, directeuren, managers, (beleids-)adviseurs, professionals in de zorg, patiënten en ervaringsdeskundigen.

Door wie?

Door de Zeeuwse Zorg Coalitie, Emergis en Morgens.

Benieuwd naar de inzichten?

Kijk het webinar Positieve Gezondheid in de GGZ hier terug

Meer weten?

Zelf ook aan de slag met Positieve gezondheid? Of heb he behoefte om hierover te sparren? Wij helpen je graag!

Meer lezen?

Lees meer over de GGZ van Morgen.

Bekijk alle artikelen
Interview

“Empowerment professional cruciaal voor duurzaamheid GGZ”

09-09-2021 6 minuten
Lees meer
Interview

GGZ in de toekomst: Mentale kracht versterken via ecosystemen

20-05-2021 5 minuten
Lees meer
Artikel

Bekijk het webinar over de GGZ van Morgen

23-02-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

De GGZ van Morgen: “Op weg naar eenvoud!”

30-08-2021 5 minuten
Lees meer
Interview

De GGZ is van de samenleving!

02-05-2022 6 minuten
Lees meer
Interview

De toekomst van de GGZ: echt meedoen!

02-12-2021 6 minuten
Lees meer
Event

Kijk het webinar terug over de GGZ van Morgen

08-02-2022 2 minuten
Lees meer
Artikel

Leerplatform ‘Op weg naar de GGZ van Morgen’

09-11-2022 2 minuten
Lees meer
Interview

Van behandelen en genezen naar gezondheid en herstel!

05-07-2021 5 minuten
Lees meer