Actueel / Zorg

Sjaak Wijma (Zorginstituut Nederland) en Peter van der Meer (Albert Schweitzer Ziekenhuis) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

10-01-2023 < 1 minuutNetteke Koster

Sjaak Wijma, voorzitter Raad van Bestuur van het Zorginstituut Nederland, en Peter van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Morgens nodigde kopstukken in de zorg uit om in duo’s in gesprek te gaan over digitale transformatie in de zorg. Ook dit jaar gingen verschillende bestuurders met elkaar in gesprek. Wat hebben zij geleerd van een minder goed lopende digitale transformatie? En wat is hun ultieme tip voor andere bestuurders?

Sjaak Wijma en Peter van der Meer

In het tweede deel van deze nieuwe reeks gingen Sjaak Wijma (Zorginstituut Nederland) en Peter van der Meer (Albert Schweitzer Ziekenhuis) met elkaar in gesprek. Aan de hand van een stapel kaarten stelden zij elkaar om en om een vraag. De vragen hadden ze beiden van tevoren niet gezien. Zo ontstond een spontaan gesprek, vanuit hun verschillende invalshoeken. Bekijk hier de hele video: 

Over Sjaak Wijma en Peter van der Meer

Sjaak Wijma is voorzitter Raad van Bestuur van het Zorginstituut Nederland. Hij werkte eerder jarenlang als gynaecoloog. Tegenwoordig is hij bij het Zorginstituut verantwoordelijk voor een scala aan onderwerpen, waaronder digitale zorg. Hij maakt zich hard voor passende zorg, waar het kan digitaal.

Peter van der Meer is voorzitter Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Na jarenlange ervaring met thuismonitoring, startte het Albert Schweitzer Ziekenhuis recent met één centraal thuismonitoringteam. Zo geven zij vorm aan de mogelijkheden van zorg op stand als het nieuwe normaal.

Benieuwd naar wat andere bestuurders met elkaar bespraken? Hieronder kun je de eerdere gesprekken uit de reeks bekijken.

 

Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland en Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ

Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire en Leonique Niessen, directeur-bestuurder bij Nictiz

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO) bij Radboudumc en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO bij het Ministerie van VWS

Hoe ziet het ziekenhuis van de toekomst eruit?

In deze nieuwe editie schetsen we drie toekomstbeelden voor het ziekenhuis van morgen. Elk met unieke kenmerken en consequenties. In het eerste toekomstbeeld belichten we wat er kan gebeuren als we niets veranderen en afstevenen op een #zorginfarct. Vervolgens presenteren we twee alternatieve toekomstbeelden: een waar volledig is ingezet op digitalisering (#maximaaldigitaal) en een waar samenwerking tussen ziekenhuizen en andere zorgorganisaties in de regio (#gezondheidsecosysteem) centraal staat.

Het ziekenhuis van morgen, editie 2

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Wil je verder praten naar aanleiding van dit onderwerp? Neem dan (vrijblijvend) contact op met Netteke Koster.

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Gebruik data om jouw digitale transformatie te versnellen!

17-05-2022 4 minuten
Lees meer
Interview

Mark Janssen (Radboudumc) en Ron Roozendaal (Ministerie van VWS) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

02-11-2021 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Leonique Niessen (Nictiz) en Maarten van Rixtel (Sensire) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

14-10-2021 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Zo kan een multidisciplinair team helpen bij digitaliseringsprojecten

01-03-2022 4 minuten
Lees meer