Actueel / Zorg

Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland) en Edwin van der Meer (BovenIJ) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

13-12-2022 < 1 minuutNetteke Koster

Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland en Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ.

Morgens nodigde vorig jaar kopstukken in de zorg uit om in duo’s in gesprek te gaan over digitale transformatie in de zorg. Ook dit jaar gingen verschillende bestuurders met elkaar in gesprek. Welke uitdagingen en kansen zien zij voor deze verandering? En hoe zien zij hun eigen rol in deze beweging?

Nieuwe reeks tweegesprekken

In het eerste deel van deze nieuwe reeks gingen Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland) en Edwin van der Meer (BovenIJ) met elkaar in gesprek. Aan de hand van een stapel kaarten stelden ze elkaar om en om elkaar een vraag. De vragen hadden ze beiden van tevoren niet gezien. Zo ontstond een spontaan gesprek, vanuit hun verschillende invalshoeken. Bekijk hier de hele video:

Over Dianda Veldman en Edwin van der Meer

Dianda is directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland. De Patiëntenfederatie zet zich in voor patiëntgerichte zorg, waarbij mensen meer regie kunnen nemen door inzage in hun medische gegevens, kunnen kiezen tussen online of fysiek contact met hun zorgverleners en waarbij hun gegevens veilig uitgewisseld worden tussen zorgverleners. Edwin is voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ. Het BovenIJ startte als een van de eerste ziekenhuizen met de digitale BeterDichtbij-app. Nog steeds maken ze zich hard voor het aanbieden van passende, hybride zorg: digitaal als het kan, in het ziekenhuis als het moet of wenselijk is.

Benieuwd naar wat andere bestuurders met elkaar bespraken? Binnenkort volgt deel 2 met Peter van der Meer (Albert Schweitzer Ziekenhuis) en Sjaak Wijma (Zorginstituut Nederland). Hieronder kun je de eerdere gesprekken uit de reeks bekijken.

 

Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire en Leonique Niessen, directeur-bestuurder bij Nictiz

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO) bij Radboudumc en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO bij het Ministerie van VWS

Vijf succesfactoren voor een digitale transformatie in jouw zorginstelling

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan onze whitepaper over digitale transformatie in de zorg die we hebben gepubliceerd op Zorgvisie. In onze whitepaper ‘Vijf succesfactoren voor een digitale transformatie in jouw zorginstelling” lees je vijf elementen die de basis vormen voor een aanpak die mens, proces én techniek centraal stelt. Voor een digitale verandering met impact.

Meer weten?

Wil je verder praten naar aanleiding van dit onderwerp? Neem dan (vrijblijvend) contact op met Netteke Koster.

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Gebruik data om jouw digitale transformatie te versnellen!

17-05-2022 4 minuten
Lees meer
Interview

Mark Janssen (Radboudumc) en Ron Roozendaal (Ministerie van VWS) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

02-11-2021 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Zo kan een multidisciplinair team helpen bij digitaliseringsprojecten

01-03-2022 4 minuten
Lees meer