Actueel / Zorg

Mark Janssen (Radboudumc) en Ron Roozendaal (Ministerie van VWS) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

02-11-2021 < 1 minuutNetteke Koster

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO) bij Radboudumc en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO bij het Ministerie van VWS.

Morgens nodigde kopstukken in de zorg uit om in duo’s in gesprek te gaan over digitale transformatie in de zorg. Wat maakt dat al vele jaren over deze benodigde transformatie wordt gepraat, maar dat er in de praktijk ook nog veel moet gebeuren? Wat drijft hen om zich hier dagelijks hard voor te maken? En welke tip geven zij aan andere leiders in de zorg?

Deel 2 van de reeks tweegesprekken

In deel 2 van deze videoreeks ontmoetten Mark Janssen en Ron Roozendaal elkaar. Om en om stelden zij elkaar een vraag aan de hand van een stapel kaarten. De vragen hadden ze beiden van te voren niet gezien. Zo ontstond een spontaan gesprek, uit verschillende invalshoeken. Bekijk hier de hele video:

Over Mark Janssen en Ron Roozendaal

Mark is lid Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO) bij Radboudumc. Hij heeft daar onder andere digitalisering in zijn portefeuille. Ron is directeur Informatiebeleid en CIO bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij stond aan de basis van deze directie en zet zich al jaren in voor ‘betere informatie voor betere zorg’.

“Je mag best zeggen: In mijn ziekenhuis wordt over vijf jaar 20-30% van de zorg op afstand geleverd. Dat is ook goed. Maar durf ook te zeggen wat je morgen anders kan doen. Want als je concrete kleine stappen zet en laat zien dat je voorop loopt… Dat brengt echt dingen in beweging,” aldus Ron.

Benieuwd naar wat andere kopstukken met elkaar bespraken? In deel 1 van onze videoreeks gaan Leonique Niessen (Nictiz) en Maarten van Rixtel (Sensire) met elkaar in gesprek.

Meer weten over dit onderwerp? Lees dan onze whitepaper over digitale transformatie in de zorg die we hebben gepubliceerd op Zorgvisie:

Vijf succesfactoren voor een digitale transformatie in jouw zorginstelling

Zelf aan de slag met digitale transformatie? In onze whitepaper ‘Vijf succesfactoren voor een digitale transformatie in jouw zorginstelling' lees je vijf elementen die de basis vormen voor een aanpak die mens, proces én techniek centraal stelt. Voor een digitale verandering met impact.

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Netwerkzorg in de praktijk

17-06-2024 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Chaos in tijden van transformatie

04-06-2024 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Databeschikbaarheid als fundament, de mens als sleutel tot succes

28-05-2024 3 minuten
Lees meer
Artikel

Van strategie naar executie in de publieke sector

28-04-2024 2 minuten
Lees meer