Actueel / Zorg

Regionaal samenwerken heeft meer nodig dan een structuur

13-10-2023 < 1 minutenMonique Mulder

Het IZA stimuleert partijen om op een diepgaande manier samen te werken, wat een positieve ontwikkeling is. Echter, nog niet alle partijen hebben dit niveau van samenwerken bereikt. Hoe kunnen we voorkomen dat er een overvloed aan projecten ontstaat waar eigenlijk onvoldoende capaciteit voor is?

Na het publiceren van het artikel ‘IZA zonder focus een bedreiging voor digitalisering in de regio’ ontvingen we veel vragen naar concrete praktijkvoorbeelden. Bestaat er een regio waar gezamenlijk projecten worden geselecteerd en prioriteiten worden gesteld? Ja, die is er!

In de regio Rotterdam Rijnmond is een bestaande samenwerking op het gebied van digitalisering en een gezamenlijke projectenkalender. Martin Kalshoven (Erasmus MC), Maarten Wittop Koning (Stichting RijnmondNet) en Herbert Fetter (Morgens) beschrijven op Zorgvisie de aanpak in de regio, de succesfactoren en wat de volgende stappen zijn.

Succesvol regionaal samenwerken

In dit artikel op Zorgvisie lees je over de succesvolle samenwerking van een vaste groep van tien ziekenhuizen en een revalidatiezorginstelling in regio Rotterdam Rijnmond.

Meer weten?

Wil je van gedachte wisselen over het succesvol maken van het IZA? Neem dan contact op met Herbert Fetter.

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Onderzoek en publicatie

Onderzoek het ziekenhuis van morgen, editie 2

30-11-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

GGZ Toen & Nu: Dick Veluwenkamp

28-11-2023 6 minuten
Lees meer
Interview

Mariëtte Willems (huisarts en CMIO) en Jeroen Lambriks (bestuurder Amstelring) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

21-11-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

GGZ Toen & Nu: Marnix de Romph

24-10-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Quadruple Aim als hulpmiddel bij prioritering digitaliseringsprojecten in zorgregio’s

05-10-2023 3 minuten
Lees meer