Actueel / Zorg

Netwerkzorg in de praktijk

17-06-2024 < 1 minuut

Van denken naar doen met data. Op 4 juni organiseerden D&A, Furore, Morgens en Conclusion het evenement ‘Netwerkzorg in de praktijk’ in Het Oude Magazijn in Amersfoort. Dit evenement bracht bestuurders, zorgprofessionals en digitale leiders samen om te discussiëren over hoe informatiedeling in de zorgsector kan worden geoptimaliseerd om betere zorg te bieden.

Maarten van Rixtel van Sensire sprak over de digitalisering van Sensire en de daarbij horende uitdagingen en lessen, waaronder het belang van communicatie en juiste competenties. Dirk Schraven van Erasmus MC presenteerde het Cumuluz-initiatief, dat streeft naar optimale beschikbaarheid van gezondheidsdata voor innovatie en betere zorg. Tijdens een rondetafeldiscussie* werden inspirerende voorbeelden van integratie en flexibiliteit in de zorg gedeeld, zoals de naadloze samenwerking in Caribisch Nederland en procesveranderingen indagbesteding zonder administratieve barrières.

Lees het hele verslag op Conclusion

*Aan tafel zaten: Indra Khater-Dekker, manager herstel en acute zorg & manager coördinatiepunt ouderenzorg bij Omring; Joger Jacobs, medisch centrum manager acute zorg bij het Dijklander Ziekenhuis; Petra de Jongh, Raad van Bestuur bij Pieter van Foreest; Aad van ’t Hof, algemeen directeur bij Rijnmond Dokters; Renske Veenstra, programmamanager ICT & informatisering bij Santeon; Alex van Bersselaar, kwartiermaker zorgcentrale bij Rivas Zorggroep.

Meer weten?

Meer informatie over regiosamenwerking in de zorg? Neem contact met ons op.

Artikel

Databeschikbaarheid als fundament, de mens als sleutel tot succes

28-05-2024 3 minuten
Lees meer
Artikel

Datagedreven werken in een regionaal zorgnetwerk

08-06-2021 5 minuten
Lees meer
Artikel

Regionaal samenwerken heeft meer nodig dan een structuur

13-10-2023 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Regionale samenwerking start met een goede relatie

15-02-2024 5 minuten
Lees meer
Artikel

IZA mogelijk bedreiging voor digitalisering in de regio

10-06-2023 < 1 minuut
Lees meer