Actueel / Zorg

Mariëtte Willems (huisarts en CMIO) en Jeroen Lambriks (bestuurder Amstelring) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

21-11-2023 < 1 minuutNetteke Koster

Mariëtte Willems, huisarts en CMIO, en Jeroen Lambriks, bestuurder Amstelring, in gesprek over digitale transformatie in de zorg.

Morgens nodigde kopstukken in de zorg uit om in duo’s in gesprek te gaan over digitale transformatie in de zorg. Ook dit jaar gingen verschillende leiders met elkaar in gesprek. Welke ontwikkelingen in de digitale transformatie laat wat hen betreft te lang op zich wachten? En wat is hun ultieme tip voor anderen die bezig zijn met de digitale transformatie?

Mariëtte Willems en Jeroen Lambriks

In het vijfde deel van deze reeks gingen Mariëtte Willems (huisarts en voorzitter CMIO Netwerk Eerste Lijn) en Jeroen Lambriks (bestuurder Amstelring) met elkaar in gesprek. Aan de hand van een stapel kaarten stelden zij elkaar om en om een vraag. De vragen hadden ze beiden van tevoren niet gezien. Zo ontstond een spontaan gesprek, vanuit hun verschillende invalshoeken. Bekijk hier de hele video: 

Over Mariëtte Willems en Jeroen Lambriks

Jeroen Lambriks is bestuurder van Amstelring en ooit begonnen als verpleegkundige. Inmiddels heeft hij jarenlang ervaring als bestuurder en manager in de zorg. Hij houdt zich onder andere bezig met de uitdagingen rondom toenemende zorgvraag en arbeidskrapte en hoe digitalisering daarbij kan helpen.

Mariëtte Willems is huisarts en CMIO. Als CMIO zorgt zij ervoor dat de ICT beter aansluit op de behoefte vanuit de zorgpraktijk en patiënt, binnen én tussen de zorgorganisaties in de regio. Daarnaast is zij voorzitter van het landelijke CMIO-netwerk Eerste Lijn.

 

Benieuwd naar wat andere bestuurders en zorgprofessionals met elkaar bespraken? Hieronder kun je de eerdere gesprekken uit de reeks bekijken.

Sjaak Wijma (Zorginstituut Nederland) en Peter van der Meer (Albert Schweitzer Ziekenhuis)

Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland en Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ

Maarten van Rixtel, bestuurder van Sensire en Leonique Niessen, directeur-bestuurder bij Nictiz

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur en Chief Financial Officer (CFO) bij Radboudumc en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO bij het Ministerie van VWS

Vijf succesfactoren voor een digitale transformatie in jouw zorginstelling

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan onze whitepaper over digitale transformatie in de zorg die we hebben gepubliceerd op Zorgvisie. In onze whitepaper ‘Vijf succesfactoren voor een digitale transformatie in jouw zorginstelling” lees je vijf elementen die de basis vormen voor een aanpak die mens, proces én techniek centraal stelt. Voor een digitale verandering met impact.

Meer weten?

Wil je verder praten naar aanleiding van dit onderwerp? Neem dan (vrijblijvend) contact op met Netteke Koster.

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Interview

Mark Janssen (Radboudumc) en Ron Roozendaal (Ministerie van VWS) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

02-11-2021 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Zo kan een multidisciplinair team helpen bij digitaliseringsprojecten

01-03-2022 4 minuten
Lees meer
Interview

Sjaak Wijma (Zorginstituut Nederland) en Peter van der Meer (Albert Schweitzer Ziekenhuis) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

10-01-2023 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Gebruik data om jouw digitale transformatie te versnellen!

17-05-2022 4 minuten
Lees meer