Actueel / Zorg

Terugblik op ronde tafel ziekenhuisbestuurders over nieuw Bravis ziekenhuis

18-03-2021 2 minutenFrank van Berkel

In januari organiseerde het Bravis ziekenhuis in samenwerking met Morgens een digitale ronde tafel voor ziekenhuisbestuurders over het visietraject ‘Ons ziekenhuis van Morgen’. Het doel: de opening van een nieuwe hoofdlocatie in 2026. In deze blog blikken we terug op de ronde tafel en gaan we in gesprek met Jan Oostenbrink, MT-lid en projectleider ‘Ons ziekenhuis van Morgen’ (zie video).

Bianka Mennema, voorzitter Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis, vertelt tijdens de introductie van de ronde tafel: “Een nieuwe hoofdlocatie roept vragen op als: Wat gaan we daar doen? Wat gaan we daar maken? Wat heeft onze regio in 2030 nodig en hoe spelen we in op de grote veranderingen in de ziekenhuiszorg?” Dit was dan ook de aanleiding om in het najaar van 2018 een visietraject te starten onder begeleiding van Morgens. Inmiddels kijkt Bravis met trots terug op het traject en is de uitvoering van het opgestelde masterplan in volle gang.

Het was een geslaagde online bijeenkomst vol inspiratie en kennisdeling. Jan Oostenbrink, MT-lid en projectleider ‘Ons ziekenhuis van Morgen’, blikt in de onderstaande video terug op de ronde tafel bijeenkomst en het visietraject:

Jan Oostenbrink (Bravis ziekenhuis) over ‘Ons ziekenhuis van Morgen’

Inspiratie en kennisdeling

Tijdens de rondetafelbijeenkomst kregen de bestuurders een inkijkje in de aanpak van het visieproject en deelden we de behaalde resultaten en succesfactoren. Bij alle sprekers spatte het enthousiasme over het project en de trots voor het behaalde resultaat van het beeldscherm af.

“Dit strategietraject is tot dusver het leukste traject wat ik gedaan heb in de veertien jaar dat ik bij het Bravis ziekenhuis werk.”

Aan het eind van de bijeenkomst gingen de bestuurders uiteen in ‘digitale ronde tafels’ om met elkaar het gesprek aan te gaan over het proces van totstandkoming van de visie, de data-analyse, betrokkenheid van de specialisten, en zorgvernieuwing en bouw.

Evaluatie visietraject door leden van het stafbestuur, PAR, VAR en OR van het Bravis ziekenhuis

Evaluatie visietraject door leden van het stafbestuur, PAR, VAR en OR van het Bravis ziekenhuis

Meer weten?

Heb je vragen over het visietraject bij Bravis of wil je meer informatie, neem dan contact op met Frank van Berkel, partner bij Morgens (e-mail: vanberkel@morgens).

Meer weten over de aanpak van het visietraject? Eerder schreven wij een klantcase over het visietraject en een blog waarin we breder ingaan op de interventies die zijn gedaan om iedereen in de organisatie te betrekken.

Bravis-traject ‘Ons ziekenhuis van Morgen’

Event

Terugblik webinar zorgambities realiseren: van strategie tot executie

13-02-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Minder administratie lasten in de zorg: in gesprek met Evean en Icare

05-02-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

3 geleerde lessen over regionale implementatie van Positieve Gezondheid

22-01-2024 5 minuten
Lees meer
Interview

Martijn Kers en Bart-Jan Verhoeff in gesprek over digitale transformatie in de zorg

09-01-2024 < 1 minuten
Lees meer