Actueel / Overheid

Terug naar kantoor om te werken én te spelen

01-03-2022 2 minutenPeter-August Keur

Samen werken en samenwerken in een kantoor. Hoe moest dat ook alweer? Steeds meer gemeenten openen de kantoren om daar te kunnen werken. De laatste adviezen van de Rijksoverheid over thuiswerken geven daar steeds meer ruimte voor.

We merken dan ook dat steeds meer afspraken en bijeenkomsten op kantoor plaatsvinden. Mensen zijn blij elkaar te zien en de hoek bij de koffieautomaat is steeds vaker drukbezocht.

Medewerkers zien elkaar in levenden lijve

We zien ook dat het voor medewerkers die tijdens corona in dienst zijn gekomen soms wat onwennig is. Ook horen we over teams die tijdens corona zijn gevormd en gestart die elkaar weer het eerst in de nieuwe samenstelling ‘fysiek treffen’. Maar wat we vooral zien en horen is dat teams als vanouds aan het werk gaan, zonder aandacht te besteden aan wat het betekent om elkaar weer in levenden lijve te zien.

Hybride werken heeft een vlucht genomen

Bij de transitie naar digitaal werken bij het begin van de coronapandemie hebben gemeenten veel aandacht besteed aan de manier waarop zij digitaal kunnen blijven werken. Versnelde implementaties van MS Teams, projecten voor de implementatie van Hybride Werken en inloopuurtjes voor tips en trucs over hoe je goede digitale bijeenkomsten leidt. We hebben het allemaal gezien.

Ondersteuning bij werken op kantoor

Via Morgens Online Meetings hebben we veel van onze klanten ondersteund in het verzorgen van succesvolle digitale bijeenkomsten. Nu we weer naar kantoor gaan ondersteunen we gemeenten daar ook bij. Dat verdient zeker zoveel – en misschien zelfs wel meer – aandacht dan het noodgedwongen digitaal werken.

Serious game om samenwerking te stimuleren

Een van de manieren waarop we dat doen is Polykratos. Polykratos is de door Morgens ontwikkelde serious game om samenwerking te stimuleren. We ontwikkelden het op basis van ons onderzoek naar De Gemeente van Morgen. Polykratos is een leuke en informele manier om het werken op kantoor een vliegende start te geven.

Het heeft een hoge ‘fun factor’ en door het te spelen krijg je direct inzicht in de manier waarop mensen samenwerken. Op basis daarvan geef je invulling aan teamvorming en zet je een stap in de ontwikkeling van je team. Je stimuleert interne samenwerking.

Polykratos spelen met je team

Zoek je als MT-lid of manager een leuke manier om het werken op kantoor te markeren? Speel dan Polykratos met je team. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Meer weten over Polykratos?

Wil je Polykratons inzetten in jouw organisatie of meer weten over wat Morgens voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Jeske Gunterman of Peter-August Keur.

Meer lezen?

Lees meer over serious gaming en de gemeente van Morgen.

Bekijk alle artikelen
Onderzoek en publicatie

Morgens presenteert serious game over de Gemeente van Morgen

28-08-2020 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Vier redenen om serious gaming in te zetten in jouw verandertraject

23-08-2021 2 minuten
Lees meer
Artikel

De gemeente van Morgen: Van papier naar doen!

30-04-2021 < 1 minuten
Lees meer
Interview

De gemeente van Morgen: buiten het verschil maken

21-05-2019 6 minuten
Lees meer