Actueel / Overheid

Podcast geen zorgen voor morgen #3 Wonen

10-06-2024 < 1 minuutAnna Veltkamp

Anna Veltkamp in gesprek met Erik Gerritsen en Guusta van der Zwaart over wonen.

Anna Veltkamp gaat in de derde aflevering van de podcast “Geen zorgen voor morgen” in gesprek met Erik Gerritsen en Guusta van der Zwaart over wonen.

Wonen is de basis van een stabiel bestaan. Ze zijn beiden fervente voorstanders van het ‘housing first’ principe. Dit principe stelt dat een eigen dak boven je hoofd de eerste stap is naar een beter leven. Helaas wordt veel dakloosheid veroorzaakt door starre en inefficiënte regelgeving. Tijd voor verandering.

Door persoonlijke verhalen, expertinzichten en diepgaande discussies laat deze aflevering zien dat, hoewel de uitdagingen groot zijn, verandering mogelijk is met collectieve inspanningen en innovatieve benaderingen.

Tafelgasten

  • Erik Gerritsen is sinds twee jaar bestuurder van Ymere. Eerder was hij onder andere secretaris-generaal van het ministerie van VWS en bestuurder van Bureau Jeugdzorg in de regio Amsterdam.
  • Guusta van der Zwaart is bestuurder bij de Tussenvoorziening in Utrecht. Dit is een zorgaanbieder in Utrecht die zich voornamelijk bezighoudt met dakloosheid. Daarnaast is zij voorzitter van het landelijk netwerk maatschappelijke opvang, waar zij zich inzet om dakloosheid te beëindigen.

Tips voor woningen

Geen zorgen voor morgen

Anna Veltkamp neemt je in de podcast “Geen zorgen voor morgen” mee in de wereld achter het woord bestaanszekerheid. Een hoopvolle podcast over acties die de bestaanszekerheid van mensen morgen al kan vergroten en een perspectief biedt voor de langere termijn. Echte mensen vertellen hun verhaal, soms vanuit een professioneel perspectief en soms vanuit eigen ervaring. Want in mensenlevens gebeuren nou eenmaal blije en droevige dingen. Net als bij iedereen.

Podcast

Podcast geen zorgen voor morgen #1 Schulden

07-05-2024 2 minuten
Lees meer
Podcast

Podcast geen zorgen voor morgen #2 Armoede

27-05-2024 2 minuten
Lees meer
Podcast

Podcast geen zorgen voor morgen #3 Wonen

10-06-2024 < 1 minuut
Lees meer