Actueel / Zorg

Morgens ondersteunt Mentrum bij herprofilering spoedopnamekliniek

04-12-2020 < 1 minutenMark Reitsma

Morgens is gevraagd om een transitie te begeleiden bij één van de spoedopnameklinieken van Mentrum (onderdeel van Arkin). Het doel van de transitie was een kliniek die dienstdoet als spoedopnamekliniek binnen de crisisketen van Amsterdam voor mensen met een ernstig psychiatrische aandoening. Waarbij de kliniek voor cliënten, medewerkers en verwijzers een helder en duidelijk profiel heeft.   

Met deze transitie werd het profiel van de kliniek aanzienlijk aangescherpt en zijn we begonnen door het beschrijven en neerzetten van heldere opnamevisie. Met deze behandelvisie onder de arm zijn wij vervolgens in gesprek gegaan met alle belangrijke externe stakeholders. Hiermee hebben we naar onze verwijzers een duidelijk profiel neergezet en hebben we praktische knelpunten kunnen oplossen.

Binnen de kliniek hebben we de bovengenoemde visie gebruikt om samen met de verschillende afdelingen de transitie waar te maken. We hebben samen met medewerkers de vertaling van de opnamevisie naar de eigen afdeling gemaakt. De teams hebben hierin regie gepakt om de veranderingen die nodig waren werkelijkheid te laten worden. Kortom, een succesvolle verandering mèt medewerkers van de kliniek om cliënten een doelmatige, kwalitatieve en veilige opname te geven.

Meer weten?

Lees meer over Mentrum en de rol van Morgens in de klantcase, of bekijk andere klantcases!

Event

Gratis webinar: Samen op weg naar de GGZ van Morgen

17-01-2023 2 minuten
Lees meer
Interview

Preventie doen we samen, maar hoe?!

12-01-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Sjaak Wijma (Zorginstituut Nederland) en Peter van der Meer (Albert Schweitzer Ziekenhuis) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

10-01-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland) en Edwin van der Meer (BovenIJ) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

13-12-2022 < 1 minuten
Lees meer