Actueel / Zorg

Hoe pak je het anders aan in de langdurige zorg?

11-04-2024 < 1 minutenSimone Legerstee en Masha Wight

In ons recente webinar ‘Zorgambities realiseren: van strategie tot executie’ wisselden we van gedachten met zorgbestuurders in de langdurige zorg. Deze gesprekken, gecombineerd met onze ervaring in strategievorming en -executie, hebben geleid tot zes inzichten die we graag delen.

In de zorgsector staan organisaties voor diverse uitdagingen, waaronder personeelstekorten, financiële beperkingen en tijdgebrek, terwijl de vraag naar zorg en ondersteuning hoog blijft. Om hieraan tegemoet te komen, is het essentieel dat zorgorganisaties hun dienstverlening zo inrichten dat ze blijven voldoen aan de vraag en tegelijkertijd aansluiten bij de wensen van cliënten en medewerkers. Dit vereist een verschuiving van louter zorgen voor cliënten naar een echt andere aanpak, waarbij samenwerking met cliënten, hun netwerk en het gebruik van technologie centraal staan.

Maar hoe garandeer je de kwaliteit van zorgverlening aan je cliënten en blijf je tegelijk wendbaar en vernieuwend, vooral in een snel veranderende omgeving? Het antwoord op deze vraag lees je in de vorm van zes inzichten die we delen op Zorgvisie.

Transformaties in een turbulente tijd

In de langdurige zorg staan zorgorganisaties voor grote transformaties. De praktische inzichten in dit artikel kunnen instellingen helpen bij het komen tot strategievorming en -implementatie om het hoofd te bieden aan deze grote veranderingen.

Meer weten?

Zelf ook aan de slag met een strategietraject? Of heb je behoefte om hierover te sparren? We helpen je graag!

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de zorg.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Van strategie naar executie in de publieke sector

28-04-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Terugblik webinar Regioplan Haaglanden

07-03-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Regionale samenwerking start met een goede relatie

15-02-2024 5 minuten
Lees meer
Event

Terugblik webinar zorgambities realiseren: van strategie tot executie

13-02-2024 < 1 minuten
Lees meer