Actueel / Algemeen

Event Vooruitgangskracht door netwerksamenwerking

17-10-2022 3 minutenAnnouck de Boer

Op woensdag 30 november van 13.30 uur tot 16.45 uur organiseert Morgens het fysieke event Vooruitgangskracht door netwerksamenwerking. Tijdens het event delen we praktijkervaringen en gaan we in Morgens Labs samen aan de slag om knelpunten op te lossen. Ben jij in je dagelijkse praktijk actief bezig met samenwerkingsvraagstukken in netwerken, en wil je de samenwerking naar een hoger niveau tillen? Dan is dit event wat voor jou! Meld je onderaan de pagina aan.

Netwerksamenwerking is een buzzword in de publieke sector. De transformatie in het sociaal domein, regionale samenwerking, publieke gezondheid, Leven Lang Ontwikkelen in het onderwijs, de juiste zorg op de juiste plek: netwerksamenwerking is tegenwoordig overal. Maar hoe doe je dat, samenwerken in een netwerk en tussen verschillende domeinen?

De uitdagingen van netwerkleiders

Tijdens dit event spreken verschillende netwerkleiders over hun ervaringen met netwerksamenwerking. Welke succesfactoren en uitdagingen komen zij tegen? Dit horen we van onder andere:

  • Daphne Swart, programmamanager van de IT Campus Rotterdam. De IT Campus heeft als missie meer en beter IT-talent te werven voor de stad en te zorgen dat alle Rotterdammers digivaardig zijn. De Campus is een katalysator om de samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid aan te jagen en te versterken.
  • Suzan Knikkink, programmamanager van Samendraads. Medisch specialisten en huisartsen werken in verschillende vormen nauwer samen dan ooit tevoren. Samendraads faciliteert deze regionale samenwerking, om zo de zorg of zorgprocessen zo optimaal mogelijk vorm te geven.
  • Joram van Donk, adviseur Public Affairs bij 8rhk ambassadeurs.
  • Thérèse Claassen werkt als directeur Publieke Gezondheid bij GGD Hart van Brabant. In deze rol verbindt ze partijen en sectoren in het zorg-, veiligheids- en sociaal domein en het openbaar bestuur. Alles met als doel de publieke gezondheid te allen tijde te borgen en verbeteren. Daarnaast was zij het afgelopen jaar, namens de 25 directeuren Publieke Gezondheid, op landelijk niveau portefeuillehouder voor continuïteit van zorg tijdens de coronapandemie.

Programma

13.30 uur – Inloop met koffie en thee

14.00 uur – Interactieve opening

14.15 uur – Netwerkleiders op het podium
Daphne Swart, Suzan Knikkink, Joram van Donk en Thérèse Claassen over hun uitdagingen én succesfactoren van netwerksamenwerking in hun praktijk.

15.15 uur – Pauze

15.30 uur – Aan de slag in Morgens Labs
Het oplossen van knelpunten in de netwerksamenwerking, interactief in kleine groepen.

16.15 uur – Afronding

16.45 uur – Borrel

In Morgens Labs aan de slag met knelpunten in netwerksamenwerking

In interactieve sessies, de Morgens Labs, gaan we aan de slag met een aantal lastige vraagstukken. Vanuit onze eigen netwerksamenwerkingsmethodiek werken we gezamenlijk aan de successen voor netwerksamenwerking. Met knelpunten bedoelen we bijvoorbeeld:

  • Wat kan ik doen om de snelheid weer terug in mijn samenwerking te brengen, nadat het initiële enthousiasme is verdwenen?
  • Hoe kunnen twee partijen die het niet met elkaar kunnen vinden toch met elkaar samenwerken?
  • Hoe zorg ik ervoor dat dat de verschillende belangen van partijen terugkomen in de gezamenlijke agenda?
  • Wat moet ik doen als partijen een andere taal spreken en elkaar niet begrijpen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat het netwerk niet alleen een praatclubje is, maar dat er ook echt resultaten geboekt worden?
  • Hoe kom je van een succesvolle pilot naar een duurzame samenwerking?

Je verlaat het event met minstens drie concrete handvatten om de volgende dag in te zetten in je eigen praktijk. Bijvoorbeeld de Netwerksamenwerkingsbarometer, die je zelf met je eigen netwerkpartners kunt doorlopen om het volwassenheidsniveau van jullie samenwerking te bepalen.

Voor wie?

Ben jij een professional, manager, teamleider, projectmanager, programmamanager, directeur of bestuurder in zorg, onderwijs of overheid? En ben jij in je dagelijkse praktijk actief bezig met samenwerkingsvraagstukken in netwerken? Kom dan naar Vooruitgangskracht door netwerksamenwerking.

Waar?

De Colour Kitchen in Utrecht. Let bij het adres goed op dat je naar de juiste Prinses Christinalaan 1 navigeert, deze straatnaam ligt namelijk op twee locaties in Utrecht. Het juiste en volledige adres: Prinses Christinalaan 1, 3554JL Utrecht.
Let op: navigatie instellen op J.M. de Muinck Keizerlaan.

Deelname is kosteloos.

Vooruitgangskracht door netwerksamenwerking

Meer lezen?

Lees meer over netwerksamenwerking.

Bekijk alle artikelen
Onderzoek en publicatie

De succesfactoren van het hoe, waarom en wat van netwerksamenwerking

03-11-2021 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Verslag webinar ‘De praktijk van regionale en netwerksamenwerking in de zorg’

10-03-2021 6 minuten
Lees meer
Artikel

Zorgbestuurders delen 10 succesfactoren voor netwerksamenwerking

01-12-2020 5 minuten
Lees meer
Artikel

Zorgbestuurders zeggen ‘ja’ tegen regionalisering en netwerksamenwerking

22-10-2020 4 minuten
Lees meer
Interview

De City Deal als bruggenbouwer

05-03-2021 5 minuten
Lees meer
Artikel

Zo start je een regionale samenwerking met resultaat

23-02-2021 7 minuten
Lees meer