Oplossingen voor

Een Leven Lang Ontwikkelen

Morgens is de partner in de ontwikkeling en realisatie van een toekomstbestendig LLO-ecosysteem: binnen organisaties, onderwijs- en kennisinstellingen, samen met het werkveld en met regionale partners. Wij begeleiden en ondersteunen organisaties om continu leren en ontwikkelen te bevorderen. Ons team is gespecialiseerd in het initiëren, opschalen en optimaliseren van projecten en programma's gericht op een leven lang ontwikkelen.

Kennis- en onderwijsinstellingen staan voor de uitdaging om meer divers en uitgebreider publiek te bedienen. Ze streven ernaar bij te dragen aan maatschappelijke veranderingen door passend leer- en ontwikkelaanbod te bieden aan studenten en professionals. Een groeiend aantal professionals kiest voor een leven lang ontwikkelen en zoekt naar flexibele leermogelijkheden die direct relevant zijn voor hun carrière. Hoe gaan organisaties om met deze uitdaging? Deze situatie vraagt om een doordachte transitie.

Morgens is dé partner in de transitie naar een toekomst waar een leven lang leren en ontwikkelen centraal staan. Wij ondersteunen in de rol van project- en programmamanager bij het ontwerpen en leiden van LLO-initiatieven, wij faciliteren en versterken samenwerkingsverbanden, optimaliseren processen binnen LLO-organisaties en helpen bij de inrichting van Centers for Teaching and Learning (CTL’s). Samen werken we aan de vooruitgangskracht van jouw organisatie.

Onze oplossingen

Project- en programmamanagement: ontwerpen en leiden van LLO & LLO-Katalysator
In ons aanbod van project- en programmamanagement ligt de focus op het effectief vormgeven, ontwerpen en leiden van initiatieven op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen, inclusief de specifieke LLO-Katalysatorprojecten. We combineren strategisch leiderschap met verandermanagement en deskundig projectbeheer.

Samenwerking creëren en verstevigen in de regio
We faciliteren en versterken de ontwikkeling van samenwerkingsinitiatieven tussen onderwijs- en kennisinstellingen en andere stakeholders in de regio. We bouwen aan coalities met duidelijke ambities, gedeelde belangen en onderling vertrouwen. Samen geven we vorm aan de arbeidsmarktvraagstukken binnen de regio.

Versterking van onderwijsprofessionals/Inrichting en ondersteuning van CTL’s
Wij ondersteunen bij het inrichten van Centers for Teaching and Learning (CTL’s). We richten ons op het bieden van concrete hulpmiddelen en strategieën aan docenten die lesgeven in mixed classroom settings.

Procesoptimalisatie van de LLO-organisatie
Morgens richt zich op het stroomlijnen en verbeteren van processen binnen onderwijsinstellingen. Wij realiseren een naadloze aansluiting tussen onderwijs- en kennisinstellingen en de arbeidsmarkt, met een helder aanbod en gestroomlijnde onderwijsprocessen voor de LLO-doelgroep.

Subsidieprojecten- en aanvragen
Wij bieden deskundige begeleiding bij het aanvragen van subsidies, waaronder subsidieaanvragen voor de LLO-Katalysator. Wij zorgen dat onderwijsinstellingen en samenwerkingsverbanden de financiële middelen krijgen die nodig zijn om verder te ontwikkelen en te innoveren. Dit doen wij altijd samen met de organisatie(s).

 

Ontdek samen met ons de mogelijkheden van een Leven Lang Ontwikkelen.

Onze ervaring

Programmamanagement Leven Lang Ontwikkelen bij De Haagse Hogeschool

Een leidende rol gespeeld in het bevorderen van continue professionele ontwikkeling, waarbij zowel huidige studenten als alumni profiteren van bijgewerkte kennis en vaardigheden.

Projectleider Microcredentials bij de Haagse Hogeschool

Leiderschap getoond in de implementatie en integratie van microcredentials, wat leidt tot flexibele en op maat gemaakte leertrajecten voor professionals.

Programmamanagement LLO-Katalysator

Verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van het LLO-Katalysator initiatief, gericht op het bevorderen van innovatie en continue ontwikkeling binnen het onderwijs.

Subsidieaanvraag LLO-Katalysator

Succesvol geformuleerd en ingediend, wat heeft geresulteerd in solide partnerschappen.

 

Morgens in het onderwijs

Hoe blijft een onderwijsinstelling relevant voor de student, de docent, de regio en de maatschappij? Morgens is dé partner van het mbo, hbo en wo als het gaat om wendbaar en slagvaardig organiseren. Wij ondersteunen onderwijsinstellingen bij strategievorming en -uitvoering, procesverbetering en teamsamenwerking. Zodat zij klaar zijn voor de uitdagingen van morgen. Dit noemen wij werken aan vooruitgangskracht.

Morgens in het onderwijs

Meer weten?

Ontdek samen met ons de mogelijkheden van een Leven Lang Ontwikkelen.

Verder lezen?

Wil je meer weten over een Leven Lang Ontwikkelen? Wij hebben diverse blogs en artikelen geschreven.

Interview

Over 10 jaar bewandelt iedere student een persoonlijk leerpad

14-07-2021 7 minuten
Lees meer
Interview

Leven Lang Ontwikkelen is over 10 jaar een gemeengoed

20-05-2021 7 minuten
Lees meer
Artikel

Kijk het webinar terug over Leven Lang Ontwikkelen bij universiteiten

20-05-2022 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Microcredentials: wat zijn het en wat kun je ermee?

25-01-2022 4 minuten
Lees meer
Artikel

Aan de slag met microcredentials: 5 verandertips

31-03-2022 4 minuten
Lees meer