Actueel / Team

Welkom Yara Hoppenbrouwers en Jan-Kees Jongejan

28-06-2021 2 minuten

Met de komst van Yara Hoppenbrouwers en Jan-Kees Jongejan heeft Morgens nog meer vooruitgangskracht. Yara biedt versterking bij opdrachten binnen de overheid en Jan-Kees gaat aan de slag met projecten in de zorg. Yara en Jan-Kees stellen zich graag aan je voor:

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Yara: “Voor mij is vooruitgangskracht het met elkaar in beweging zijn. Samen eerst creatief nadenken, kijken wat nodig en mogelijk is en daarna samen de mouwen opstropen en oplossen. Het mooiste is als ik daarmee ook mensen in hun kracht kan zetten. Zo was ik als projectleider betrokken bij het OM waarbij een grote verandering in de organisatie in gang werd gezet. Ik ben trots op de groep fantastische medewerkers die wij bij elkaar hebben gebracht en met onze ondersteuning de verandering op lokaal niveau hebben doorgezet.”

Jan-Kees: “Andere mensen in staat stellen om zelf meer uit hun werk te kunnen halen. Bijvoorbeeld door ze te helpen met slimmere processen, betere informatievoorziening of effectievere samenwerking. Of door complexe vraagstukken terug te brengen tot de kern zodat hierover een afgewogen besluit kan worden genomen. Ik krijg vooral energie van projecten waarin al deze zaken samenkomen. Zoals toen ik als kwartiermaker verantwoordelijk was voor de opstart van een operatiekliniek, als onderdeel van een oncologienetwerk met zeven samenwerkende ziekenhuizen.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Jan-Kees: “In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sport, door te basketballen, squashen of te zwemmen. Daarnaast volg ik verschillende sporten op tv en langs de lijn. Verder hou ik erg van muziek en ga ik graag naar concerten en festivals. Maar ook een avond in de kroeg sla ik niet snel over.”

Yara: “In mijn vrije tijd krijg ik energie van avontuur, beweging en eten. Mijn ideale vrije dag is daarom een combinatie van sporten (nu beachvolleybal en boulderen), motorrijden met mijn man en dan afsluiten met een uitgebreid diner met vrienden of familie. En voor taco’s en een margarita mag je mij altijd wakker maken!”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

“Ik ben in Latijns-Amerika geboren en heb genoeg guilty pleasure reggaeton liedjes, maar ik ga toch voor een liedje van Celia Cruz: ‘La vida es un carnaval’ (met bijbehorend filmpje), want het leven is zeker een carnaval!”

Jan-Kees: “Geen vrijdag is compleet zonder Sweet Caroline (Neil Diamond). Punt.”

Meer lezen?

Lees meer over de consultants van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Vier nieuwe consultants brengen Morgens nog meer vooruitgangskracht

12-10-2023 4 minuten
Lees meer
Interview

Vier nieuwe consultants versterken Morgens

29-08-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Merel Heij aan de slag met Tenderdesk Morgens

22-06-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Patricia en Laura geven Morgens nog meer vooruitgangskracht

30-05-2023 3 minuten
Lees meer