Actueel

Post-corona next level

03-07-2020 < 1 minutenFrank van Berkel

Week 16 van de coronacrisis in Nederland. De reguliere zorg probeert weer op te starten, lockdown-maatregelen worden verzacht en de economische schade wordt geïnventariseerd. Het risico op een tweede golf coronabesmetting is echter niet weg, daarom kijken we nog niet naar de langere termijn.

Toch is dat belangrijk, omdat we een aantal prachtige kansen hebben om blijvende verandering te realiseren. En omdat we daarmee een aantal zaken kunnen versnellen die we als maatschappij toch al zouden moeten doen. Zaken die gaan over verduurzamen, anders werken en toekomstklaar worden. Waar liggen de kansen voor het bereiken van ‘the next level’?

Ik heb een blog geschreven op LinkedIn waarin ik beschrijf wat ik zie en wat volgens mij beter zou kunnen. Ik ga hierbij in op drie gebieden die mij persoonlijk raken:

• mijn bedrijf;
• het onderwijs van mijn kinderen;
• mijn klanten (ziekenhuizen).

Ik denk dat iedereen dit soort voorbeelden kent. We hebben de kans en de plicht om nu hiermee aan de slag te gaan. Om Nederland beter te laten werken, duurzamer te worden en verantwoordelijkheid te nemen voor de generaties die na ons komen.

Ik nodig iedereen uit om te reageren op mijn blog en zijn of haar ervaringen en ideeën te delen over hoe we samen deze kansen kunnen grijpen.
 

Lees de blog op LinkedIn