Actueel / Onderwijs

Morgens is samenwerkingspartner bij Zestor-seminar ‘Vandaag werken aan morgen’

14-01-2020 2 minuten

Waar gaan we vandaag aan werken om klaar te zijn voor morgen? Deze vraag staat centraal in het Zestor-seminar ‘Vandaag werken aan morgen’ op 2 april. Vertrekpunt is de opgave van hogescholen om wendbaar en voorbereid in te spelen op de toekomst. Als samenwerkingspartner geeft Morgens nader invulling aan de onderwerpen wendbaarheid en leiderschap in het hbo van morgen.

Zestor, het arbeidsmarkt- opleidingsfonds van het hbo, kijkt vanuit een breed perspectief naar nieuwe manieren van werken en andere vormen van organiseren. Naast de bijdrages van Morgens, komen in het seminar sessies over teamontwikkeling en de arbeidsmarkt aan bod. Met de sessies krijg jij de frisse blik en de tools om zelf aan de slag te gaan met de ambities van de hogeschool van morgen.
 

figuur Wendbaarheid

Agile & Lean werken binnen een hogeschool? #Hoedan?

De roep om ‘wendbaarheid’ klinkt steeds luider in onderwijsland. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Wat zijn de principes van Agile en Lean?

Partner Koen Janmaat en senior consultants Hidde Moerman en Maarten van der Molen leggen de verschillen en overeenkomsten uit. Samen met Monique Stam, bestuurssecretaris, ad interim directeur Dienst HRM én programmamanager Continu Verbeteren bij Saxion, verkennen zij de Continu Verbeteren-reis van Saxion.

Na afloop van deze sessie heb jij concrete handvatten om morgen aan de slag te gaan om de wendbaarheid van jouw hogeschool te vergroten.

Meer over deze sessie

Next generation leiderschap

Next Generation leiderschap

De wereld verandert fundamenteel. Voor leiders is de uitdaging om tussen stabiliteit en wendbaarheid hun rol zo goed mogelijk te vervullen. Maar, is er eigenlijk nog wel een rol voor leiders? En zo ja, hoe ziet dat Next Generation leiderschap er dan uit?

Senior consultant Evelien Boeije neemt jou mee in een simulatie waarin je het effect van verschillende organisatievormen, zoals zelforganisatie, op samenwerking en resultaat kunt beleven. We zoomen in op waar jij als persoon staat qua leiderschap en of dat past bij de opgave van jouw team of hogeschool. Laat je verrassen, spiegelen en vooral inspireren! 

Meer over deze sessie

Deelnemen aan het seminar?

Wil jij het Zestor-seminar op 2 april zelf meemaken? Meld je dan snel aan want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.

Aanmelden voor het seminar

Interview

Morgens ondersteunt De Haagse Hogeschool in de pilot Microcredentials

01-12-2023 3 minuten
Lees meer
Artikel

Zo optimaliseer je onderwijslogistiek: de strategie voor een succesvolle transformatie

31-10-2023 7 minuten
Lees meer
Artikel

Zo optimaliseer je onderwijslogistiek: een case study van de Universiteit van Amsterdam

03-08-2023 3 minuten
Lees meer
Artikel

Wat de natuur je kan leren over veranderen

13-06-2023 4 minuten
Lees meer