Actueel / Zorg

Morgens partner Grootste Kennisfestival van Nederland

07-02-2020 3 minutenAnnouck de Boer

Noteer 11 juni vast in je agenda, want die dag kun je weer naar Het Grootste Kennisfestival van Nederland! Na het grote succes van vorig jaar is Morgens weer van de partij, met inspirerende workshops en interactieve sessies over de ontwikkelingen en uitdagingen in onderwijs, zorg en overheid. 

Dit jaar vindt Het Grootste Kennisfestival van Nederland voor de vijfde keer plaats in het Havenkwartier in Deventer. Er zijn 85 sprekers, 10 artiesten, 16 podia en er worden zo’n 2200 bezoekers verwacht. Het Kennisfestival heeft als thema Innovatief Organiseren en heeft de inhoud van een groot congres, maar de sfeer van een muziekfestival!

Laat je inspireren!

Tijdens het festival gaan we bezoekers inspireren, aan het denken zetten, en uitdagen om morgen aan de slag te gaan met concrete vernieuwingen in de zorg, het onderwijs en de overheid. Dat doen we als partner van het festival met een eigen tent. Op het Morgens-podium laten we zien dat veranderen leuk en motiverend kan zijn. Zo komen inspirerende methodes aan bod als ‘Liberating Structures’; structuren die vrijheid geven, zodat er ruimte voor innovatie ontstaat binnen kaders die zorgen voor betrokkenheid en het behalen van de beoogde uitkomst.

De zorg van Morgen

In de zorg zijn disruptie, digitalisering, netwerksamenwerking de buzzwords. We zien zorgorganisaties hard werken aan verbeteringen op allerlei vlakken. Verbeteringen als gevolg van fusies, van veranderende omstandigheden in wet- en regelgeving, technologische innovaties, druk op kosten en personeelstekort.

Het voorsorteren op grootschalige, technologische, veranderingen of – als gevolg daarvan – marktverandering, komt in de langdurige zorg en in de ziekenhuiszorg nog onvoldoende van de grond. Tijdens ‘de zorg van Morgen’ gaan we op een creatieve manier in op de vraag hoe zorgorganisaties zich klaar kunnen stomen voor de uitdagingen van Morgen.

De overheid van Morgen

Burgers verwachten een transparante en toegankelijke overheid. Dit vraagt veel van gemeenten en andere overheidsorganisaties: samenwerken met andere organisaties om maatschappelijke opgaven het hoofd te bieden, datagedreven werken en de dienstverlening op zo’n manier inrichten dat de burger écht centraal staat. Met interactieve en visuele werkvormen gaan we met deelnemers concrete stappen zetten om te bouwen aan de overheid van Morgen. Zo gaan we onder andere aan de slag met onze klantreismethode.

Het onderwijs van Morgen

De houdbaarheid van de traditionele manier van leren verdwijnt in onze snel veranderende samenleving. Volgens het onderzoek De Toekomst van werk 2030 van PwC loopt 21% tot 35% van alle banen in Nederland het risico om binnen nu en 10 jaar geheel of gedeeltelijk te verdwijnen of te worden geautomatiseerd. Een Leven Lang Ontwikkelen wordt de norm. Wat betekent dit voor jou? Bestaat jouw baan over 10 jaar nog? Welke kennis en vaardigheden moet je ontwikkelen? Hoe blijf je relevant op de arbeidsmarkt? Wat vragen deze ontwikkelingen van onze opleidingen en scholen? Tijdens een interactieve workshop gaan wij actief aan de slag met deze vragen.

Festival met sprekers, bands en theater

Van 13:00 tot 20:00 uur word je op diverse podia getrakteerd op sprekers, bands en theatervoorstellingen. Alles draait om technologische innovaties, dynamisch leiderschap, nieuwe vormen van samenwerken & co-creatie, slim organiseren en persoonlijk leiderschap. Het festival richt zich op organisaties in het algemeen, maar heeft daarnaast ook podia die specifiek over een bepaalde sector gaan.

Bestel nu je toegangskaarten met korting

Kom je ook? Bestel dan via de website van het Kennisfestival je tickets. Met de code morgens@kennis2020 krijg je 14 euro korting op de entreeprijs bij een individuele aanmelding!

Meld je nu aan!

Event

Terugblik webinar zorgambities realiseren: van strategie tot executie

13-02-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Minder administratie lasten in de zorg: in gesprek met Evean en Icare

05-02-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

3 geleerde lessen over regionale implementatie van Positieve Gezondheid

22-01-2024 5 minuten
Lees meer
Interview

Martijn Kers en Bart-Jan Verhoeff in gesprek over digitale transformatie in de zorg

09-01-2024 < 1 minuten
Lees meer