Actueel / Team

Elske en Martijn versterken ons team!

01-09-2019 3 minuten

Met de komst van Elske Sommeling en Martijn Schoormans heeft ons team weer meer vooruitgangskracht! We stellen ze graag aan je voor:

Martijn Schoormans (1989) is in juli bij Morgens gestart. Hiervoor doorliep hij een strategisch management traineeship van Ormit bij de Belastingdienst. In dit programma voerde hij drie opdrachten uit met zowel een inhoudelijke als een veranderkundige opgave.

Martijn studeerde Bestuurskunde en Ondernemingsrecht aan Tilburg University. Hij is afgestudeerd bij de Nederlandse Vereniging van Banken met een onderzoek naar de introductie van bancair tuchtrecht in Nederland. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan bij Tilburg University, Quintiq en SAP. Opdrachtgevers waarderen hem als prettige en kritische gesprekspartner, die onbevangen en waarderend op zoek gaat naar wat er gaande is.

Elske Sommeling (1993) werkt sinds september 2019 bij Morgens. Ze heeft hier ook vijf maanden stage gelopen als onderdeel van het afstudeertraject van haar master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij Morgens ondersteunde zij onder andere het onderzoek naar de overheid van Morgen. Daarvoor heeft zij een bachelor Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht afgerond. Elske is pragmatisch en houdt graag overzicht, waardoor de taken van haar to-do list op tijd worden afgevinkt. 

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Elske: “Voor mij zit vooruitgangskracht in aandacht voor mensen, in het samen doen en verder komen. In gesprek gaan met elkaar kost meer tijd, maar de impact van de verandering zal daarmee ook groter zijn. In mijn werk in de zorg zag ik bijvoorbeeld dat bewoners erop vooruitgaan als je gewoon even de tijd neemt om een kopje koffie met ze te drinken. Kleine dingen die uiteindelijk een groot effect kunnen hebben op het welzijn van mensen, daar word ik blij van.”

Martijn: “Vooruitgangskracht betekent voor mij: het lef om open te zijn over je eigen fouten en wat je zelf hebt gedaan bij het ontstaan van de voorliggende uitdaging. Én het vermogen om met elkaar mogelijkheden te ontwikkelen om die uitdaging aan te gaan. In een project bij de Belastingdienst is het bijvoorbeeld gelukt om met de directie, het management en de medewerkers op die manier niet alleen betere en snellere resultaten te realiseren, maar ook meer onderling vertrouwen en een duurzame werkwijze om te blijven verbeteren.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Martijn: “In mijn vrije tijd krijg ik vooruitgangskracht door te sporten. Ik vind het heerlijk om me in het zweet te werken door te boksen, rennen en tennissen. Ook kijk ik graag naar sport, met name voetbal (Ajax) en de Formule 1 vind ik leuk. Daarnaast ontspan ik door te koken. Ik krijg energie door met mooie ingrediënten iets gezonds en lekkers op tafel te zetten met een goed glas wijn. Aan die tafel zie ik dan graag mijn vrienden en familie terug voor een goed gesprek of (vaak felle) discussie.”

Elske: “In mijn vrije tijd krijg ik energie van sporten: ik ben meerdere keren per week in de sportschool te vinden. Groepslessen met intimiderende namen als ‘gladiator workout’ geven mij de boost die ik nodig heb na een lange dag werken. Daarnaast ben ik een echte Bourgondiër, ik besteed mijn vrije tijd graag op het terras met een hapje en een drankje.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Martijn: “Er zijn te veel guilty pleasures, maar ik vind dat een Spotify-lijst zonder I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas en It’s a Man’s, Man’s, Man’s World van James Brown, geen echte lijst is.” 

Elske: “Ik ben in het verkeerde decennium geboren, want ik luister bijna alleen maar jaren ’80 hitjes. Als ik er één moét kiezen is het St. Elmos Fire, maar met elke willekeurige power ballad ga ik ook uit mijn dak.”

Interview

Jeroen en Anna geven Morgens nóg meer vooruitgangskracht

28-06-2022 2 minuten
Lees meer
Interview

Welkom Jennifer Lesmeister

12-05-2022 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Jessie blikt na 12 maanden consultancy terug op haar overstap

07-04-2022 3 minuten
Lees meer
Interview

Morgens krijgt versterking met Martijn Brüls

28-03-2022 < 1 minuut
Lees meer