Actueel / Team

Maak kennis met senior consultant onderwijs Stef Smits

22-04-2021 2 minuten

Sinds kort versterkt Stef Smits ons Morgensteam! Hiervoor werkte hij 6,5 jaar bij mboRijnland. Eerst in de rol van bestuurssecretaris en vervolgens als manager onderwijs. Hij was onder andere de spil in een fusieproces en de professionalisering van thema’s als Leven Lang Ontwikkelen en digitalisering van het onderwijs.

Daarvoor werkte Stef ruim 10 jaar bij de TU Delft en het ministerie van Economische Zaken en was hij als programmamanager en strategisch adviseur onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van interne en externe coalities gericht op innovaties. Stef handelt coachend en oplossingsgericht en hij is thuis in het in gang zetten van veranderopgaven.

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

“Voor mij is vooruitgangskracht met een gezamenlijke stip op de horizon met een team in niet alledaagse omstandigheden uitproberen of een idee werkt en daarop voortbouwen. 

Als gevolg van een fusie tussen onderwijsinstellingen begeleidde ik recent de integratie van een aantal ICT-onderwijsteams. Het was daarbij belangrijk dat er voldoende onderling vertrouwen was om verbeteringen in de uitvoering gezamenlijk op te pakken, of een idee te verlaten voor iets wat beter paste. Ik vond het geweldig om te zien hoeveel enthousiasme en energie er ontstond toen collega’s elkaar stimuleerden bij het inslaan van nieuwe wegen en hoe de teams met het resultaat aan het werk zijn gegaan!”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

“Een van mijn motto’s is: de reis is belangrijker dan de bestemming. Vooruitgangskracht vind ik door het opzoeken van onbekende wegen. Dat kan heel simpel zijn, bijvoorbeeld door iets nieuws te leren koken of door met mijn gezin op reis te gaan naar nieuwe gebieden en landen. Verder ga ik graag sportieve uitdagingen aan op de squashbaan of als hockeycoach van het team van mijn dochter.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

“Van ‘Friday’ van Riton x Nightcrawlers ft. Mufasa & Hypeman word ik iedere keer weer vrolijk en nog meer van de inmiddels veel bekeken bijhorende youtube video. Alleen al vanwege de titel vind ik het uitermate passend voor de vrijmibo, maar als ik maandagochtend nog opstartproblemen heb kan ik ‘m ook aanzetten!

 

#werkenbijmorgensisleuk

Interview

Onze nieuwe financieel adviseur Hans de Groot

01-07-2021 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Welkom Yara Hoppenbrouwers en Jan-Kees Jongejan

28-06-2021 2 minuten
Lees meer
Interview

Jessie en Thijs versterken ons team

20-04-2021 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Arjan en Annemarijn

05-04-2021 3 minuten
Lees meer