Actueel / Team

Louise Henderickx versterkt expertise op snijvlak zorg en overheid

16-10-2019 2 minutenMonique Mulder en Louise Henderickx

Louise Henderickx, consultant bij Morgens.

Louise Henderickx gaat bij Morgens aan de slag met projecten in de (ouderen)zorg en opdrachten op het snijvlak van zorg en overheid. Hiervoor begeleidde Louise samenwerkingsprojecten tussen zorgorganisaties en deed zij brede ervaring op bij de gemeente Rotterdam.

Louise Henderickx (1980) werkt sinds 1 oktober 2019 bij Morgens. Hiervoor was zij werkzaam bij Reos, een adviesbureau voor de eerstelijnszorg waar ze samenwerkingsprojecten tussen zorgorganisaties begeleidde. Na haar opleiding Algemene Cultuurwetenschappen heeft ze in het beleidsveld van kunst, cultuur en media gewerkt. Zij deed brede ervaring op bij de gemeente Rotterdam, waar zij 15 jaar werkte waarvan de laatste 5 jaar in verschillende rollen voor het sociaal domein.

Louise is een senior adviseur met ervaring in projectmanagement, visieontwikkeling, procesregie en netwerksamenwerking. Ze is analytisch, strategisch, bestuurlijk sensitief en daadkrachtig. Ze neemt betrokkenen goed mee in het proces en zorgt voor verbinding.

Bij Morgens zal Louise aan de slag gaan met projecten in de (ouderen)zorg en op het snijvlak zorg en overheid.

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Louise: “In mijn werk krijg ik vooruitgangskracht van het organiseren van energieke veranderingen die er toe doen voor mensen en organisaties. Samen goede plannen ontwikkelen en daar samen écht voor gaan, gericht op concreet verbeterd resultaat, geeft mij een boost.

Zo heb ik voor de jeugdhulpregio Rijnmond als projectmanager expertiseteams doorontwikkeld, samen met vele betrokken organisaties en gemeenten, maar ook met uitvoerende professionals. Door goed te kijken naar wat professionals aan expertise nodig hebben en hoe het proces van consultatie was ingericht, hebben we een slimmere opzet bedacht.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

“In mijn vrije tijd krijg ik vooruitgangskracht van creatieve en sociale activiteiten. Ik hou ervan om naar voorstellingen, concerten en musea te gaan, maar ook om zelf creatieve dingen te maken. Door lange wandelingen in de natuur te maken, yoga of hardlopen laad ik mezelf op. Met mijn kinderen maak ik graag uitstapjes, doe ik spelletjes of bezoek ik vrienden.“

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

“Een guilty pleasure song is voor mij “Freedom!” van George Michael: als ik dat nummer hoor, krijg ik eigenlijk altijd zin om te gaan dansen! Positiviteit, veerkracht en verbinding zijn kenmerkend voor hoe ik in het leven sta.”

Meer lezen?

Lees meer over de consultants van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Vier nieuwe consultants brengen Morgens nog meer vooruitgangskracht

12-10-2023 4 minuten
Lees meer
Interview

Vier nieuwe consultants versterken Morgens

29-08-2023 3 minuten
Lees meer
Interview

Merel Heij aan de slag met Tenderdesk Morgens

22-06-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Patricia en Laura geven Morgens nog meer vooruitgangskracht

30-05-2023 3 minuten
Lees meer