Deze website maakt gebruik van cookies melding sluiten
Zorg

De ouderenzorg kan veel beter gebruik maken van data!

Digitalisering raast als een sneltrein voort. Door de coronacrisis heeft hier nóg een extra versnelling op plaatsgevonden. 

Als gevolg komt er een steeds grotere hoeveelheid data beschikbaar, die op dit moment nog te weinig wordt gebruikt door ouderenzorgorganisaties, terwijl er veel mogelijkheden liggen om te verbeteren met data, zoals:

  • Het verbeteren van de cliëntervaring. Door te leren van analyses uit data kun je de zorg verbeteren en de zorg beter aanbieden op een manier die past bij de cliënt.  
  • Transparantie over kwaliteit. Met data over kwaliteit krijg je een objectiever beeld over hoe het gaat.
  • Van reactief naar proactief sturen. Met een goed realtime dashboard kun je als management proactief sturen in plaats van achteraf oplossen.
  • Betere monitoring van het welzijn en de gezondheid van cliënten. Veranderingen in welzijn en gezondheid detecteren en er preventief op inspelen.
  • De zorg beter organiseren. Op basis van ervaringsdata kun je betere profielen van doelgroepen en klanten maken. Als je deze combineert met geografische data over bevolking kun je de instroom in de zorg beter voorspellen. Hierdoor kun je de zorg beter organiseren en dat draagt bij aan de beheersing van zorgkosten. 

Door op verschillende deelgebieden met data aan de slag te gaan kun je een organisatie neerzetten die op basis van feiten beslist en die klaar is voor de toekomst.

Whitepaper op Zorgvisie

Wij schreven een Whitepaper op Zorgvisie waarin we verder  uiteenzetten wat de voordelen zijn van een ouderenzorgorganisatie die datagedreven werkt. We laten zien welke (regionale) initiatieven er al zijn.

Ook bieden we diverse praktische handvatten en tips om vandaag te kunnen starten met het benutten van de waarde die in de data zit!

Download de whitepaper
Ontvang gratis Morgens Magazine

Ontvang gratis inspiratie, kennis en updates! Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang Morgens Magazine gratis in je mailbox.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring van Morgens