Actueel / Zorg

Subsidie voor implementatiecoaching bij zorginnovatie

07-05-2020 < 1 minuten

De coronacrisis brengt een grote en versnelde behoefte aan innovatie in de zorg met zich mee, met name voor patiënten in kwetsbare doelgroepen. Natuurlijk moeten zorgverleners het contact met deze patiënten zoveel mogelijk beperken, dus moeten instellingen per direct met zorg op afstand aan de slag. Maar zorgorganisaties moeten zich ook voorbereiden op de nieuwe werkelijkheid na corona en de veranderingen die dat voor de zorg met zich meebrengt.

Om zorg- en welzijnsinstellingen hierbij financieel te ondersteunen, heeft ZonMw een subsidie beschikbaar gesteld voor implementatie- en opschalingscoaching voor innovatie in de zorg. Met de subsidie kun je als zorgaanbieder voor maximaal €5000,- ondersteuning inhuren. Het moet gaan om sociale of technologische innovaties (bijvoorbeeld e-health toepassingen) die zich richten op kosten- of arbeidsbesparing. De deadline om de subsidie aan te vragen in deze ronde is 30 juni.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van een sessie over zorginnovatie, een overzicht van scenario’s of advies over de te zetten stappen om de zorginnovatie te implementeren. In de vorm van bijvoorbeeld een beeldschermtoepassing die je kunt gebruiken in de thuiszorg, wijkverpleging of mantelzorg. Deze implementatie-coaching zorgt ervoor dat je zorgmedewerkers gewoon door kunnen met dat wat nu zo belangrijk is: zorg verlenen.

Op de website van ZonMw lees je meer informatie over de regeling zelf. Vragen of meteen behoefte aan een implementatiecoach? Neem dan contact op met Mark Elstgeest, (elstgeest@morgens.nl, telefoon 071 – 3313640).

Meer over zorg

Interview

GGZ Toen & Nu: Dick Veluwenkamp

28-11-2023 6 minuten
Lees meer
Interview

Mariëtte Willems (huisarts en CMIO) en Jeroen Lambriks (bestuurder Amstelring) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

21-11-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

GGZ Toen & Nu: Marnix de Romph

24-10-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Regionaal samenwerken heeft meer nodig dan een structuur

13-10-2023 < 1 minuten
Lees meer