Actueel / Zorg

Morgens ondersteunt persoonsgericht werken bij De Zorgcirkel

25-08-2020 < 1 minuten

In de ouderenzorg komt in snel toenemende mate aandacht voor persoonsgericht werken (PGW). Zorg en begeleiding sluit steeds beter aan bij de behoeften van cliënten en bewoners. 

De omkeer van een organisatie waar taakgericht werken de norm is naar het centraal stellen van de behoeften van ouderen en medewerkers is niet eenvoudig. Met een programmamatige aanpak realiseert De Zorgcirkel deze cultuurverandering. Lees hoe De Zorgcirkel, geholpen door Morgens consultant Marloes Bijl, bouwt aan een organisatie waar behoeften centraal staan.

Het programma dat sinds eind 2018 loopt, bestaat uit een viertal projecten. Vanuit deze projecten worden hulpmiddelen en materialen opgeleverd die medewerkers helpen te werken vanuit het PGW-gedachtegoed. Zo is het format zorgleefplan aangepast, worden medewerkers via het regietheater geschoold en geven onafhankelijke observaties teams inzicht in versterkende en ondermijnende situaties. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat steeds meer medewerkers van De Zorgcirkel weten wat persoonsgericht werken voor hen en de ouderen waar voor zij zorgen kan opleveren.

Persoonsgericht werken bij De Zorgcirkel

Lees meer over de aanpak van Morgens en het resultaat in de klantcase.

Interview

GGZ Toen & Nu: Dick Veluwenkamp

28-11-2023 6 minuten
Lees meer
Interview

Mariëtte Willems (huisarts en CMIO) en Jeroen Lambriks (bestuurder Amstelring) in gesprek over digitale transformatie in de zorg

21-11-2023 < 1 minuten
Lees meer
Interview

GGZ Toen & Nu: Marnix de Romph

24-10-2023 5 minuten
Lees meer
Artikel

Regionaal samenwerken heeft meer nodig dan een structuur

13-10-2023 < 1 minuten
Lees meer