Actueel / Zorg

Morgens ondersteunt persoonsgericht werken bij De Zorgcirkel

25-08-2020 < 1 minuutMarloes Bijl

In de ouderenzorg komt in snel toenemende mate aandacht voor persoonsgericht werken (PGW). Zorg en begeleiding sluit steeds beter aan bij de behoeften van cliënten en bewoners. 

De omkeer van een organisatie waar taakgericht werken de norm is naar het centraal stellen van de behoeften van ouderen en medewerkers is niet eenvoudig. Met een programmamatige aanpak realiseert De Zorgcirkel deze cultuurverandering. Lees hoe De Zorgcirkel, geholpen door Morgens consultant Marloes Bijl, bouwt aan een organisatie waar behoeften centraal staan. 

Het programma dat sinds eind 2018 loopt, bestaat uit een viertal projecten. Vanuit deze projecten worden hulpmiddelen en materialen opgeleverd die medewerkers helpen te werken vanuit het PGW-gedachtegoed. Zo is het format zorgleefplan aangepast, worden medewerkers via het regietheater geschoold en geven onafhankelijke observaties teams inzicht in versterkende en ondermijnende situaties. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat steeds meer medewerkers van De Zorgcirkel weten wat persoonsgericht werken voor hen en de ouderen waar voor zij zorgen kan opleveren. 

Lees meer over de aanpak van Morgens en het resultaat in de klantcase.

logo De Zorgcirkel

Lees de klantcase van De Zorgcirkel

Artikel

Rigoureuze digitale stappen hard nodig om zorg overeind te houden

10-09-2021 2 minuten
Lees meer
Artikel

Draagvlak creëren, buzzwoord of succesformule bij visieontwikkeling in de langdurige zorg?

10-09-2021 3 minuten
Lees meer
Event

Online bijeenkomst dashboards transitie waardegedreven zorg

10-09-2021 < 1 minuut
Lees meer
Interview

“Empowerment professional cruciaal voor duurzaamheid GGZ”

09-09-2021 6 minuten
Lees meer