Actueel / Overheid

Morgens ondersteunt implementatie Ketenbreed Slachtofferportaal

29-05-2020 < 1 minuutMark Elstgeest

Slachtofferhulp Nederland investeert in innovatie om zo met nieuwe dienstverlening slachtoffers beter te kunnen bedienen. Een van de innovatieprojecten is het Ketenbreed Slachtofferportaal. De strafrechtketen investeert flink in het verbeteren van de (digitale) informatievoorziening. Het project Ketenbreed Slachtofferportaal heeft tot doel om de informatiepositie van slachtoffers te verbeteren.

Op het portaal kunnen slachtoffers de informatie over hun zaak en de status daarvan online raadplegen. Het portaal is als project geïnitieerd door het ministerie van Justitie & Veiligheid. Namens Morgens vertegenwoordigt Duco van Dijk als projectleider de belangen van Slachtofferhulp Nederland en daarmee die van Slachtoffers in dit project.

Afstemming en aandacht

Het doel van dit project is het ontwikkelen van het ketenportaal en de ketenpartners meekrijgen in het proces. Naast de technische implementatie is het belangrijk om de verschillende belangen van de ketenpartners op een lijn te krijgen. Om snelle besluiten te kunnen nemen is helderheid over de gedeelde ambitie van belang.  Daarnaast zorgt oprechte aandacht en begrip voor de mensen in de organisatie voor het creëren van een gezamenlijk doel.

Het resultaat

De definitiefase is volledig afgerond, de plannen voor het project zijn bepaald en vastgelegd. Op 25 mei is een proefperiode gestart van 3 maanden. Tijdens deze periode testen de gebruikers het portaal. Als de test succesvol is staat een brede uitrol en doorontwikkeling van het portaal op de planning.
Het project stelt slachtoffers in staat om gedurende hun reis door de strafrechtketen overzicht te houden over hun zaak. Een mooi en belangrijk resultaat waar Morgens en Slachtofferhulp Nederland enorm trots op zijn.

De klantcase

Wil je meer details weten over hoe we dit project precies hebben gedaan? Lees dan de volledige klantcase over het Ketenbreed Slachtofferportaal op onze website.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze klantcase en de aanpak van Morgens? Neem dan contact op met Mark Elstgeest, partner bij Morgens.

E-mail

elstgeest@morgens.nl

Send an E-mail

Telefoon

06 - 51086304

Call this number
Artikel

Vooruitgangskracht in je gemeentecoalitie: waar zet jij op in? Drie factoren voor succes

29-11-2022 5 minuten
Lees meer
Interview

Het Schadefonds werkt aan menselijke maat door persoonlijk contact

03-10-2022 3 minuten
Lees meer
Interview

Datagedreven werken als vanzelfsprekend om opgavegericht te werken

29-09-2022 7 minuten
Lees meer
Event

Gratis webinar: Datagedreven werken in de praktijk

08-09-2022 < 1 minuut
Lees meer