Actueel

Meer SET-subsidie beschikbaar voor digitale zorg

06-04-2020 < 1 minutenMark Elstgeest

De coronacrisis brengt een grote en versnelde behoefte aan digitale zorg met zich mee, met name voor patiënten in de kwetsbare doelgroepen. Natuurlijk moeten zorgverleners het contact met deze patiënten zoveel mogelijk beperken, dus moeten instellingen per direct met zorg op afstand aan de slag.

Om zorg- en welzijnsinstellingen hierbij financieel te ondersteunen, heeft het ministerie van VWS de zogenaamde Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) uitgebreid en versoepeld: SET Covid-19. Als zorgaanbieder in de wijkverpleging, GGZ of ziekenhuiszorg kun je in aanmerking komen voor een bedrag van €50.000 om extra te investeren in digitale zorg. 

Met dit subsidiebedrag kun je een projectleider inhuren en IT-investeringen doen om een beeldschermtoepassing te implementeren. Een beeldschermtoepassing die je kunt gebruiken bij thuiszorg, wijkverpleging of mantelzorg. Deze projectleider ontlast je bij de inventarisatie, selectie en invoering van de toepassing. En zorgt er daarmee voor dat je zorgmedewerkers gewoon door kunnen met dat wat nu zo belangrijk is: zorg verlenen.

Lees meer informatie over de regeling zelf

De subsidie is inmiddels gesloten.

Meer weten?

Vragen? Neem dan contact op met Mark Elstgeest, (elstgeest@morgens.nl, telefoon 071 – 3313 640).