Actueel / Team

Maak kennis met Joost Groenestein

02-03-2022 2 minutenJoost Groenestein

Joost Groenestein, consultant bij Morgens.

Met de komst van Joost Groenestein heeft Morgens nog meer vooruitgangskracht. Joost is één van de voorlopers in de overheidsdienstverlening met publicaties als Klantcontact en Interactie en initiatiefnemer van de landelijke Virtuele Assistent Gem. Joost stelt zich graag aan je voor.

Joost Groenestein werkt sinds 1 februari 2022 bij Morgens. In 2007 is Joost begonnen bij gemeente Rotterdam. Daar heeft hij het klantcontactcentrum voor Gemeente Rotterdam opgezet en tot een succes gemaakt. Al in 2007 werkte in dat klantcontactcentrum maar liefst 80% van de medewerkers vanuit huis.

Daarna heeft Joost gewerkt bij gemeente Westland als manager dienstverlening. Vervolgens heeft hij in dienst van de VNG de landelijke Virtuele Assistent Gem geïnitieerd, een landelijke chatbot voor gemeenten, met generieke content en gemakkelijk inzetbaar voor alle overheden. Joost heeft een passie voor innovatie, en weet die passie om te zetten in resultaten.

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

“Voor mij is vooruitgangskracht innovatie en innovatief vermogen. Het geloof in vooruitgang in je werk is innoveren, om voor je klanten of voor inwoners (als je bij de overheid werkt) de dienstverlening te verbeteren. Nieuwe technologie helpt daarbij. Echter om nieuwe technologie tot volle wasdom te laten komen, zal je die goed moeten implementeren. Organisaties en medewerkers moeten die technologie omarmen, alsof het van henzelf is. En vooruitgangskracht is juist het kunnen overbrengen van die boodschap.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

“Mijn passie is geschiedenis. Ik ben van oorsprong historicus en ik lees veel over van alles en nog wat, wat met onze recente geschiedenis te maken heeft. Echt een aanrader om te lezen is het boek ‘Civilizations’, waarin schrijver Laurent Binet op briljante wijze een alternatieve wereldgeschiedenis schetst. Binet herschrijft, en speelt met de wereldgeschiedenis en laat zien welke rol intrige en toeval spelen in wat wij doorgaans als vaststaand, als beschaafd, beschouwen.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

“Natuurlijk moet Pixies, ‘This Monkey is gone to Heaven’ echt op de Morgens Spotify list. En alles van Marvin Gaye en Wilco, ‘Sunday Morning’. Oh ja, ook ‘The Future is so bright, I gotta wear shades’ van Timbukthree!”

Meer lezen?

Lees meer over de medewerkers van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Hoe is het om consultant te zijn bij Morgens?

09-12-2022 3 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Lot Meijer

25-11-2022 2 minuten
Lees meer
Artikel

Adviesbureau Morgens tekent Charter Diversiteit van de SER

14-11-2022 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Volle kracht vooruit met Myrna van Dongen

10-11-2022 2 minuten
Lees meer