Actueel / Team

Maak kennis met Joëlle Zander

07-09-2021 2 minutenMonique Mulder

Sinds augustus versterkt Joëlle Zander het Morgensteam. Hiervoor werkte ze als data analytics specialist en was ze in verschillende rollen vijf jaar werkzaam bij APG. Daar heeft ze op allerlei afdelingen gewerkt, van ICT tot HR, om te eindigen op de data-afdeling. Hier deed ze analyses, creëerde dashboards, ontwikkelde en gaf procesanalyse training, vertaalde het databeleid naar de realiteit binnen de data governance tool Collibra en was daarnaast Scrum Master. Joëlle studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

Joëlle: “Vooruitgangskracht betekent voor mij elke dag een stapje beter. Ik krijg er energie van om samen een (nieuw) onderwerp in de dagelijkse realiteit te plaatsen. Op dit moment is dat op het gebied van data. Samen laagdrempelig en pragmatisch uitzoeken hoe data jou vooruit kan brengen. Beter, makkelijker en/of sneller werken, of simpelweg de mogelijkheid om te sturen en te weten dat het voldoet aan de eisen die zijn gesteld en bij te sturen bij afwijkingen. Dit heb ik bij APG gedaan door workshops te geven om te bepalen wat een project succesvol maakt. Juist de eerste huivering om alles in cijfers uit te moeten drukken motiveert mij om het gesprek aan te gaan en een punt te bereiken waarbij het goed voelt voor de betrokkenen. Meten is weten. Data is echter een middel, geen doel op zich!”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

“Ik krijg heel veel energie van bewegen en gezelligheid. Dit combineer ik optimaal tijdens het tennissen. Van zelf spelen tot lid van de barcommissie. Ik ben leergierig en heel breed geïnteresseerd dus ik probeer tijd te maken voor tijdschriften zoals Psychologie Magazine en de Quest. Dat schiet er vaak bij in na een werkdag, maar ik ben altijd in voor leuke en onzinnige weetjes.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

“Zo ongeveer de hele jaren 90’s, maar dan is ‘casanova’ en elke remix daarvan toch wel mijn topper!”

Meer lezen?

Lees meer over Morgens en maak kennis met onze collega's.

Bekijk alle artikelen
Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer