Actueel / Zorg

Kijk het webinar ‘De RSO van Morgen’ terug

01-10-2021 < 1 minutenHerbert Fetter

Op donderdag 16 september organiseerde Morgens het webinar ‘de RSO van Morgen’. Tijdens het webinar gingen vier tafelgasten vanuit een verschillend perspectief met elkaar in gesprek over de toekomst van regionale samenwerking rond zorgcommunicatie.

Aan de hand van prikkelende stellingen werden zowel de sprekers als de meer dan 80 deelnemers na een korte introductie op het thema uitgedaagd mee te denken over de RSO van Morgen. Is de rol van de RSO in de regio bijvoorbeeld leidend of volgend? Moet elke regio een RSO hebben? En moet de RSO moet zich vooral richten op het technisch realiseren van gegevensuitwisseling? Benieuwd naar de interessante discussies welke zijn gevoerd? Kijk dan het webinar terug.

Kijk nu naar webinar ‘de RSO van Morgen’

Kon je niet bij het webinar aanwezig zijn, of wil je de interessante discussies nog eens terugluisteren? Dat is geen enkel probleem. We hebben het webinar voor je opgenomen zodat je het (nog eens) kunt bekijken.

Vier sprekers geven je nieuwe inzichten in regionale samenwerking:

Stephanie Wijbrandts, klinisch informaticus, is sinds december 2020 coördinator van REN West-Brabant, de RSO in die regio. Ook heeft ze jaren bij de RSO in de regio Zuid-Oost Brabant, RZCC, gewerkt.

Peter Jansen werkt als informatiemanager bij Zorgverzekeraars Nederland en maakt zich vanuit die rol al jaren hard voor betere digitale communicatie in de zorg.

Jan-Iemke van Zwol is manager financiën en tijdelijk ook manager I&A bij Viecuri Medisch Centrum, waar hij zich actief bezighoudt met regionale samenwerking in de regio Noord-Limburg.

Maarten Timmers is praktijkhoudend huisarts in Rotterdam. Daarnaast is hij Chief Medical Information Officer (CMIO) bij de Integrale Zorggroep Eerstelijn Rijnmond (IZER).

Voor wie?

Voor iedereen in de zorg met interesse voor de regionale samenwerking rond gegevensuitwisseling, zorgcommunicatie en digitale transformatie.

Door wie?

Door Herbert Fetter.

Over de RSO’s

RSO staat voor regionale samenwerkingsorganisatie. Een RSO werkt met zorgaanbieders in een regio om hen te ondersteunen bij hun activiteiten op het vlak van elektronische gegevensuitwisseling en digitale communicatie. De aanpak van RSO’s verschilt omdat hun activiteiten primair bepaald worden door de zorgaanbieders. Nog niet in alle regio’s is een RSO actief.

Meer lezen?

Lees meer over de RSO van Morgen.

Bekijk alle artikelen
Interview

Anne Landstra (RZCC) over de RSO van Morgen

11-03-2021 5 minuten
Lees meer
Onderzoek en publicatie

De uitdagingen van de RSO van Morgen

20-05-2021 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Fredrik Knoeff (Connect4Care) over de RSO van Morgen

03-03-2021 5 minuten
Lees meer
Interview

Jasper van Sambeek (Sleutelnet) over de RSO van Morgen

15-01-2021 5 minuten
Lees meer
Interview

Renie Heerbaart (ZorgNetOost en RSO Nederland) over de RSO van Morgen

30-03-2021 6 minuten
Lees meer