Actueel / Zorg

Gratis Webinar ‘Klaar voor de toekomst in de ouderenzorg; begin vandaag!’

28-10-2021 2 minutenJasmijn Oosterhoff

De druk in de zorg is momenteel zeer hoog vanwege het aantal coronabesmettingen. Wij hebben daarom besloten om het webinar ‘Klaar voor de toekomst in de ouderenzorg; begin vandaag!’ te verzetten naar begin 2022.

Door Actiz is de hoge druk pakkend omschreven als “de marathon, waarvan de finish constant weer 10 km wordt verlegd”. Met de vergrijzing die eraan komt, is het eind van deze marathon zelfs nog lang niet in zicht. Vele stappen moeten worden gezet op weg naar de toekomst in de ouderenzorg. 

Na deze coronagolf gaan we begin volgend jaar graag met jullie in gesprek over hoe je als organisatie klaar kunt zijn voor de toekomst.

Morgens organiseert het webinar ‘Klaar voor de toekomst in de ouderenzorg; begin vandaag!’. Tijdens het webinar gaan we in gesprek over strategievorming en -uitvoering in de ouderenzorg en delen vier sprekers hun praktijkervaring.

Er zijn radicale veranderingen noodzakelijk in de ouderenzorg. De vergrijzing en het toenemende aantal behandelmogelijkheden leiden tot stijgende zorgkosten en een steeds grotere vraag om zorgpersoneel in een steeds krappere arbeidsmarkt. Hoe ga je als zorgorganisatie om met deze veranderingen? Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie klaar bent voor de toekomst? Deze thema’s en ervaringen zijn leidend voor het webinar.

Tijdens de inleiding gaan we kort in op de uitdagingen voor de toekomst en de manier waarop Morgens organisaties in de zorg helpt bij het opstellen en uitvoeren van een gedragen visie en strategie. Aansluitend delen vier sprekers hun ervaringen met het mogelijk maken van veranderingen, waarbij diverse perspectieven aan bod komen: de organisatie, de medewerker en de specialist ouderengeneeskunde. Uiteraard is er ruimte voor vragen, tijdens en na het webinar.

Wie zijn de sprekers?

Ria Olthof is wijkverpleegkundige en Manager bedrijfsvoering bij Icare Verpleging & Verzorging. Icare wil de slag maken van het werken vanuit het systeem naar het werken vanuit de bedoeling. De uitdaging is een transparant en slim proces te ontwerpen vanuit klant- en medewerkersperspectief, waarbij de administratie niet leidend is, maar volgend op de mensreis (klant en medewerker). Het gaat hierbij om Vertrouwen, Vakmanschap en Vakinhoud.

Eveline van Opstal is specialist ouderengeneeskunde bij Vivium Zorggroep en medisch programma manager bij het programma Specialist ouderengeneeskunde in toekomstperspectief in de regio Gooi, Vechtstreek en Almere. Het programma heeft tot doel het realiseren van duurzame medische zorg, behandeling en ondersteuning aan kwetsbare doelgroepen en ouderen in een regionaal verband. Met en voor specialisten ouderengeneeskunde geeft zij in haar rol als medisch programmamanager via zeven actielijnen vorm en inhoud aan dit doel.

Arjan Bandel is Bestuurder bij zorginstelling Laurens en is dagelijks bezig om te werken aan een toekomstbestendige ouderenzorg bij Laurens zelf, maar ook met partners in de regio.

Frank Hagelstein is manager wonen & zorg bij Actiz en nauw betrokken bij de visie voor de ouderenzorg van morgen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de lobby bij diverse stakeholders. Missie statement: praat vandaag over morgen!

Wanneer?

UITGESTELD

Voor wie?

Voor iedereen in de langdurige zorg met interesse voor visie- en strategievorming.

Door wie?

Door Petra van Zeeland en Marloes Bijl (Morgens).

Waar?

Vanaf jouw eigen thuiswerkplek via Zoom!

Meer lezen?

Lees meer over de ontwikkelingen in de ouderenzorg.

Bekijk alle artikelen
Artikel

Doorbreek de ratrace in de ouderenzorg; vervolg in de Lean transformatie

17-09-2021 5 minuten
Lees meer
Artikel

11 vragen die helpen om met jouw team aan de slag te gaan met de ouderenzorg van morgen

01-07-2021 3 minuten
Lees meer
Artikel

3 succesfactoren voor digitalisering in de ouderenzorg

25-08-2020 7 minuten
Lees meer
Onderzoek en publicatie

De ouderenzorg kan veel beter gebruikmaken van data!

24-09-2020 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Forse veranderingen in de ouderenzorg

08-06-2021 2 minuten
Lees meer
Artikel

Doorbreek de ratrace in de ouderenzorg; stap 1 in de Lean transformatie

02-07-2021 4 minuten
Lees meer
Artikel

Ouderenzorg vraagt om groter denken en kleiner doen

28-08-2019 5 minuten
Lees meer
Artikel

Ouderenzorg verandert in ras tempo

17-01-2019 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

De ouderenzorg moet data veel beter gaan benutten

12-01-2021 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Guido Blom (Fundis) over de ouderenzorg van Morgen

21-06-2019 5 minuten
Lees meer