Actueel / Team

Échte verandering realiseren

01-03-2019 2 minutenLaura Steenbrink

Net als mijn studiegenoten begon ik twee jaar geleden vol enthousiasme aan een zoektocht naar mijn eerste fulltime baan. Ik wilde échte verandering teweegbrengen. Werken met maatschappelijke impact en zoveel mogelijk mensen helpen. En daarnaast mezelf én anderen uitdagen. In deze blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar die gewenste baan met impact.

Tunnelvisie

Ik richtte me volledig op een werkgever in de publieke sector: bij de (Nederlandse of internationale) overheid of bij een non-gouvernementele organisatie (NGO). Niet zo verwonderlijk met mijn studieachtergrond: Europese studies en internationale betrekkingen. Deze studies hebben mijn wereldbeeld verruimd, maar maakten ook dat ik organisaties in de private sector bij voorbaat had afgezworen. Bedrijven worden in studies als deze namelijk vrij zwart wit neergezet als omgevingen waar het versterken van de marktpositie boven het maatschappelijke belang gaat.

Ondanks deze tunnelvisie – de banen bij NGO’s en de overheid lagen voor starters niet voor het oprapen – besloot ik toch mijn blik te verruimen en te solliciteren bij Morgens. Na een eerste kennismaking was ik meteen enthousiast. Binnen een uur wist ik het: échte verandering realiseren en mezelf breed ontwikkelen kan hier eigenlijk heel goed. Na anderhalf jaar weet ik het nog steeds. Ik werk mee aan opdrachten met impact en leer elke dag. De manier van werken binnen Morgens is voor mij een goede combinatie tussen ruimte nemen voor eigen initiatief en motiverende begeleiding.

In mijn enthousiasme wilde ik van alles oppakken. Maar je bent zelf de eigenaar van je agenda en de manager van je takenpakket.

Over impact gesproken

In het creëren van ruimte voor eigen initiatief en het stimuleren van eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap, school voor mij ook een valkuil. Dit was meteen een mooie les: ik heb leren prioriteren, structureren en ‘nee’ leren zeggen. In mijn enthousiasme wilde ik van alles oppakken, van kleine hulpvragen van collega’s tot grotere projecten. Maar je bent zelf de eigenaar van je agenda en de manager van je takenpakket.

Ik werk nu al ruim een jaar mee aan MedMij. Dit is een groot programma in de zorg, dat ervoor gaat zorgen dat elke inwoner van Nederland zijn gezondheidsgegevens kan verzamelen en uitwisselen in een persoonlijke gezondheidsomgeving. Ik heb binnen MedMij ontdekt dat ik veel energie haal uit zo’n complex programma met veel verschillende projecten en stakeholders. En misschien nog wel meer uit het samen realiseren van een grote verandering waar over een aantal jaar alle Nederlanders iets aan kunnen hebben.

Over impact gesproken…

meer over werken binnen Morgens

Interview

Onze nieuwe financieel adviseur Hans de Groot

01-07-2021 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Welkom Yara Hoppenbrouwers en Jan-Kees Jongejan

28-06-2021 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met senior consultant onderwijs Stef Smits

22-04-2021 2 minuten
Lees meer
Interview

Jessie en Thijs versterken ons team

20-04-2021 2 minuten
Lees meer