Actueel / Overheid

Digitaal samenwerken binnen de gemeente: Morgens Online Meetings helpt!

15-01-2021 2 minuten

Twee weken in het nieuwe jaar en de lockdown is verlengd. Het betekent meer van wat we onderhand zo goed kennen: thuis en digitaal werken. Het aantal keer dat we afgelopen halfjaar het stadskantoor of gemeentehuis van binnen hebben gezien, is op twee handen te tellen. Door de coronamaatregelen moeten veel bijeenkomsten online plaatsvinden en steeds meer gemeentes realiseren zich dat dit geen tijdelijk fenomeen is.

Online faciliteren is een uitdaging

In de afgelopen maanden is er op het gebied van digitaal werken al een hoop veranderd. Online vergadertools draaien overuren, we horen minder vaak ‘je staat nog op mute’ en vinden onze weg in ‘het nieuwe normaal’. Toch zijn deze sessies niet altijd even succesvol. Gesprekken met meer dan tien mensen tegelijkertijd, lange monologen, afgehaakte deelnemers: het is een herkenbaar beeld.

Bij Morgens merkten we dat steeds meer organisaties onze hulp inschakelden voor het begeleiden van digitale sessies. Van workshops met wijkprofessionals voor de gemeente Arnhem tot bewonersavonden voor Maashorst en dialoogtafels bij een andere gemeente. Daarom hebben we eind 2020 een nieuwe spin-off van Morgens in de markt gezet: Morgens Online Meetings.

Morgens Online Meetings

Met Morgens Online Meetings willen we nóg meer digitale bijeenkomsten succesvol begeleiden. En onze klanten ondersteunen bij de transitie naar digitaal werken, wat ook post-corona niet meer zal verdwijnen. Veel gemeentes hebben namelijk de ambitie om deze manier van werken verder te ontwikkelen en hun medewerkers hierin te faciliteren.

Maar hoe doe je dat? En waar moet je allemaal aan denken? Met Morgens Online Meetings ondersteunen we diverse gemeentes bij deze ontwikkeling.

Onze manier van werken

Wanneer we een sessie organiseren, stellen we vast wat de wensen en behoeften zijn per programmaonderdeel. Wat is het doel van de bijeenkomst? Wie zijn de deelnemers? Dit vertalen we naar een plan op maat, met creatieve werkvormen die interactie mogelijk maken en betrouwbare technische tools waardoor de sessie soepel verloopt. Wij laten de deelnemers ervaren dat digitaal werken leuk en effectief kan zijn, én energie kan geven.

Morgens Online Meetings heeft ons enorm geholpen toen we binnen een week een fysieke bijeenkomst moesten ombuigen naar een online meeting. Een bijeenkomst georganiseerd voor ongeveer 30 professionals die werken bij een groot aantal verschillende organisaties. Niet de eenvoudigste klus. Er is meegedacht over de inrichting van een aangepast programma en tijdens de bijeenkomst zijn we volledig ontzorgd als het gaat om de technische ondersteuning. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Janna Brouwer, Senior projectmanager Gemeente Arnhem

 

Online meetings blijven. Laten we ze samen beter maken!

 

Meer weten?

Neem contact op met Jaleesa Goedhoop of Thijs Molenaar via onlinemeetings@morgens.nl of 071 3313 640. Of kijk op online-meetings.nl

Interview

Peter-August Keur: “Elke stap is er één voorwaarts”

14-05-2024 3 minuten
Lees meer
Podcast

Podcast geen zorgen voor morgen #1 Schulden

07-05-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Zes lessen over dienstverlening van zes gemeenten

11-04-2024 7 minuten
Lees meer
Interview

Ga de straat op, de wijk in en ga met elkaar in gesprek

21-03-2024 4 minuten
Lees meer