Actueel / Team

Petra van Zeeland partner bij Morgens

17-01-2019 3 minutenPetra van Zeeland

Petra van Zeeland is benoemd tot partner bij Morgens. Wij spraken met Petra over haar benoeming en plannen.

Kansen die op je pad komen grijpen

“Na een jaar partner bij Morgens, dat was heel bijzonder want het was helemaal niet mijn bedoeling om partner te worden. Ik ben met heel veel plezier bij Morgens komen werken omdat ik graag van toegevoegde waarde wil zijn voor de zorg. En wat is er mooier dan werken bij een bureau waar dit centraal staat en waar je allemaal collega’s hebt waarmee je dat samen doet?

Partner worden is niet iets waar ik heel bewust mee bezig ben geweest. Ik hou van m’n werk, ik doe graag de dingen die ik doe en dat levert deze kansen op. En op het moment dat een kans op je pad komt, dan kan je hem te grijpen en dat doe ik bij deze!

Overstap van Erasmus MC naar Morgens

Voor Morgens werkte je bij het Erasmus MC. Hoe is die overstap bevallen? “Na 14 jaar Erasmus MC merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe stap. Dat ligt absoluut niet aan het Erasmus MC, want dat is een enorm mooie organisatie. Maar ik merkte dat ik breder wilde kijken dan alleen het ziekenhuis en juist de totale zorgketen wilde ontdekken. Dat wilde ik doen met mensen die bezig zijn met grote veranderingen, in onder andere de zorg. Zo ben ik bij Morgens terechtgekomen.

En ik heb het ontzettend naar m’n zin! Het is een mooi team met veel enthousiaste mensen die elke dag werken aan de organisatie van Morgen, zowel in de zorg als in de overheid en het onderwijs.”

Team van Morgens-collega's

Sectorkennis én netwerk

Morgens-partner Koen Janmaat kende Petra al van een Triatlon-vereniging, beiden wonen in Woerden. Toen Petra werd voorgesteld binnen Morgens, klikte het meteen. “Het mooie is dat Petra niet alleen precies weet wat er speelt in de ziekenhuizenwereld, maar ook een groot netwerk heeft opgebouwd in allerlei landelijke programma’s waarin zij een rol speelde”, vertelt Frank van Berkel, partner bij Morgens.

“Deze combinatie bleek gelijk heel goed te zijn: Petra weet wat er speelt en kent een groot deel van de spelers. Wij zagen al snel dat Petra ook een extra accelerator is, dus zijn we gaan kijken hoe we dit kunnen uitbouwen. Dit heeft geresulteerd in haar partnerschap.”

Over Petra van Zeeland

Petra (1979) was meer dan 14 jaar werkzaam binnen het Erasmus MC in Rotterdam, onder andere als organisatieadviseur, programmamanager en manager van de Patiënt & Zorgadministratie. Ze begeleidde diverse reorganisaties en transities. Ook was zij nauw betrokken bij de landelijke ontwikkelingen op het gebied van Horizontaal Toezicht in samenwerking met alle branchepartijen.

Bij Morgens richt Petra zich met name op de zorgmarkt. Zo was zij transitiemanager voor de afwikkeling van het Havenziekenhuis en houdt ze zich bezig de ontwikkeling van een nieuw integraal zorgconcept voor kwetsbare ouderen in Rotterdam.

Combinatie van hard en zacht

Wat zijn je plannen? Wat wil je de komende jaren als partner bereiken? “Wat ik heel erg belangrijk vind bij de ontwikkeling van Morgens, is dat we het goede behouden. En dat betekent geen dikke rapporten schrijven maar daadwerkelijk organisaties helpen om klaar te zijn voor de dag van Morgen door te implementeren. Daarbij wil ik het evenwicht bewaren tussen de harde kant van een verandering en de aandacht voor de mensen.”

Frank: “Het mooie van Petra is dat zij ook heel verbindend is; zij heeft veel aandacht voor de mensen om haar heen. Zij is resultaatgericht maar zeker niet dogmatisch. De combinatie tussen hard en zacht is echt cruciaal als je bij Morgens partner wil worden.”

“De combinatie tussen hard en zacht is echt cruciaal als je bij Morgens partner wil worden.”

Eerste vrouwelijke partner

Tot nu toe had Morgens 3 partners: Frank van Berkel, Mark Elstgeest en Koen Janmaat. Hoe is het om als eerste vrouw partner bij Morgens te worden? “Ik voel me heel vereerd om als vierde partner toe te treden en het bijzondere is natuurlijk dat ik de eerste vrouwelijke partner word. Ik ben Petra en ik word toevallig partner. Ze hebben me niet gekozen omdat ik een vrouw ben, maar het is wel een mooie afspiegeling van het bureau dat we willen zijn.”

Hoe reageerden je collega’s toen ze van jouw benoeming hoorden? “De aankondiging van mijn partnerschap gebeurde tijdens ons jaarlijkse kerstdiner met alle medewerkers en partners. Het mooie was dat iedereen mij zo super enthousiast feliciteerde. Dat heeft mij persoonlijk echt een boost gegeven, maar ik geloof ook het team.”

Als je het goed doet, kan het gewoon

“Gezien onze groeiambitie is er ruimte voor meer partners”, vertelt Frank. “Dit kan zowel vanuit interne kweek of vanuit zij-instroom.”

Op de vraag wat belangrijke criteria binnen Morgens zijn om partner te worden, antwoordt Frank: “Je moet de potentie hebben om zelf een stuk markt te runnen en ontwikkelen. En daarnaast moet je een leidende rol binnen Morgens kunnen spelen: voor de groep staan, een visie hebben en inspiratie brengen. En consultants verder kunnen helpen. Je moet dus commerciële en leiderschapskwaliteiten hebben. Als je het goed doet, kan het gewoon.”

Meer lezen?

Lees meer over de consultants bij Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuut
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer