Actueel / Team

Vooruitgangskracht met Thijs en Iris

20-02-2020 3 minutenMonique Mulder

Met de komst van Thijs Molenaar heeft Morgens nog meer vooruitgangskracht. Thijs is gestart als junior consultant en Iris Rienstra komt als stagiaire de zorgmarktgroep versterken. Thijs en Iris stellen zich graag aan je voor:

Thijs Molenaar neemt bij Morgens deel aan de Overheidsmarktgroep. Daar gaat hij aan de slag om bij te dragen aan de overheid van morgen. Hiervoor was Thijs werkzaam als trainee Verandermanagement & Leiderschapsontwikkeling bij Berenschot. Daar deed hij verschillende opdrachten in het publieke domein. Hij heeft geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en volgde de master Organisaties, Verandering en Management aan de Universiteit Utrecht. Thijs is een mensgerichte adviseur die graag verbinding maakt door goed te luisteren. Door de juiste vragen te stellen komt hij tot de kern, zonder direct te oordelen.

Iris Rienstra loopt stage bij Morgens binnen de zorgmarktgroep. Zij doet onderzoek naar de aspecten die belangrijk zijn om een radicale verandering in organisatiestructuur succesvol te kunnen realiseren. Iris volgt de master Management, Policy analysis and Entrepreneurship in Health & Life sciences. Ze vindt het leuk dat ze op deze manier de mogelijkheid heeft om een onderzoek te combineren met de praktijk. Iris wil tijdens haar stage gebruikmaken van haar objectieve blik, inlevingsvermogen en creatieve skills.

Wat geeft jou vooruitgangskracht in je werk?

Thijs: “Vooruitgangskracht is voor mij investeren in de mensen binnen organisaties. Om organisatieverandering duurzaam te maken, moeten zij meegenomen worden in de verandering. Zo heb ik onderzoek gedaan naar de betekenisgeving van organisatieverandering binnen een operationele afdeling. Daar werd Continu Verbeteren geïntroduceerd. In het onderzoek kwam naar voren dat medewerkers zich niet altijd serieus genomen voelden, mede door de manier van communiceren over de veranderingen. Het onderzoek gaf inzicht in hoe medewerkers meer onderdeel konden worden van de veranderingen. Met mijn aanbevelingen kon het management aan de slag om de situatie te verbeteren!”

Iris: “Voor mij zit vooruitgangskracht in het ontdekken van je persoonlijke kracht, maar ook die van de ander. Niet bang zijn om een stap te zetten kan ervoor zorgen dat je mooie dingen bereikt. Daarbij heb ik het gevoel dat alles mogelijk is als je goed nadenkt en er echt voor gaat. Daarnaast kan het juist ook veel brengen om dingen samen met anderen te doen. In het afgelopen jaar heb ik bij mijn master veel in grote groepen aan projecten gewerkt. Hierbij heb ik geleerd dat echt naar de ander luisteren soms een stap buiten je comfortzone kan zijn, maar dat het uiteindelijk kan leiden tot goede samenwerking en daarmee een mooi resultaat.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Thijs: “In mijn vrije tijd geeft sporten mij veel vooruitgangskracht. Stipt op nummer één staat honkbal, in de zomer spendeer ik elke zondag op het honkbalveld in Utrecht. Om verder mijn conditie op pijl te houden loop ik regelmatig hard. De Zevenheuvelenloop in Nijmegen is vaste prik! Verder geniet ik ontzettend van spelletjes spelen, daarin komt mijn competitiviteit soms iets té goed naar boven.”

Iris: “In mijn vrije tijd krijg ik vooruitgangskracht van surfen. Die passie heb ik nog maar kortgeleden ontdekt, maar ik word er super blij van en krijg er nieuwe energie van. Daarnaast krijg ik veel energie van de natuur. Ik hou van water, strand en bergen, maar ook van verse groenten en fruit dat ik in de zomer kan plukken uit de tuin. En ik houd van muziek. Ik heb als kind 9 jaar vioolles gehad en 3 jaar pianoles.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Thijs: “Mijn guilty pleasure song? Een van de liedjes die met grote regelmaat in mijn hoofd blijft hangen is ‘Pizza Calzone’ van Enge Buren. Maar die vind ik iets te fout voor de playlist. Daarom ga ik voor Hold the Line van Toto; een heerlijk nummer!”

Iris: “Ik vind veel verschillende muziekstijlen leuk, maar de laatste tijd zijn mijn favorieten in de muziek John Mayer en Bruce Springsteen. Dus het liedje dat voor mij in de Spotify lijst mag is I’m on Fire.”

Meer lezen?

Lees meer over de medewerkers van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Volle kracht vooruit met Telissa Schreuder

03-05-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Nog meer vooruitgangskracht met Wesley Sussenbach

24-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Artikel

Diversiteit en inclusie is geen project met een begin en einde

18-04-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer