Actueel / Team

Vier nieuwe consultants brengen Morgens nog meer vooruitgangskracht

12-10-2023 4 minutenMonique Mulder

We verwelkomen weer vier nieuwe collega’s in ons midden. Rachel Flier stort zich op opdrachten bij de overheid, Suzanne de Bruijn voegt zich bij de gelederen van het onderwijsteam en Bram van der Sanden en Masha Wight zetten zich in bij opdrachten binnen de zorg. In dit korte interview stellen we ze graag aan je voor:

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Rachel: “Voor mij is vooruitgangskracht het creëren van toegevoegde waarde door samen tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen. Sparren, kritisch blijven en ‘out-of-the-box’-denken om tot iets te komen wat het verschil zou kunnen maken. Dat vind ik tof. Tijdens mijn traineeship heb ik samen met drie andere trainees een handreiking ontwikkeld waarmee contractmanagers misstanden in de ICT-toeleveringsketen van het Rijk beter aan kunnen pakken. Door met zoveel mogelijk partijen uit de keten te spreken hebben we ons best gedaan een werkwijze te ontwikkelen waar de gehele keten profijt van heeft en waardoor misstanden in de toekomst beter kunnen worden aangepakt.”

Suzanne: “Vooruitgangskracht gaat voor mij over impact maken. Dat doe ik door nieuwe ideeën en benaderingen te omarmen, het nemen van doelgerichte acties om vooruitgang te boeken en een leven lang te blijven ontwikkelen.”

Bram: “Het continu blijven leren en ontwikkelen loopt als een rode draad door mijn hele carrière. Eerst in mijn diverse rollen als verpleegkundige, daarna in de diverse Healthcare IT-consultant rollen. Je kunt van elkaar blijven leren door te luisteren, door samen te werken en door kritisch te blijven. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: waarde toevoegen aan elkaar en aan patiënten, medewerkers, gebruikers of andere betrokkenen. Dit is voor alle partijen nieuw en een leertraject. Die waarde toevoegen vind ik superbelangrijk! Een mooi rapport schrijven is goed, maar een verandering in gang kunnen zetten door de inhoud dat is wat dingen slimmer of beter maakt. Rapporten in de zorg zijn er volgens mij al genoeg, maar een verandering borgen in een proces is pas echt een leuke uitdaging!”

Masha: “Ik krijg veel energie van complexe verandertrajecten waar alles in samenkomt: inhoud en bedrijfsvoering en mensen en organisatie. En waarbij het echt lukt om verandering voor elkaar te krijgen. Zo heb ik als interne projectleider een tweejarig programma geleid bij een organisatie voor dagbesteding in de GGZ waarbij én het management werd gereorganiseerd, én de manier van aansturen werd veranderd met daarbij de invoering van teamcoaches, het productporfolio en de managementinformatieset. Iedereen motiveren en enthousiasmeren om hierin mee te bewegen was een hele leuke uitdaging.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Rachel: “In mijn vrijetijd krijg ik vooruitgangskracht van het proberen van nieuwe dingen en mezelf hierin uit te dagen. Vaak vertaalt dit zich in het uitoefenen van een nieuwe sport, maar het kan ook iets anders zijn als een naaicursus of wijncursus. De ene keer gaat het iets beter dan de andere, maar hoe dan ook is het een leuke ervaring. Tussendoor ben ik graag aan het sporten en doe ik het meest aan hardlopen en skeeleren. Tot slot ben ik een spons voor gezelligheid en kan je me in het weekend vaak met vrienden vinden, genietend van een lekker hapje en drankje.”

Suzanne: “In m’n vrijetijd ben ik de meeste avonden te vinden op de dansvloer. Ik doe aan stijldansen en West Coast Swing. Er is niets leuker dan helemaal opgaan in de muziek en met een danspartner de vloer over te zweven! De energie die ik verbruik met dansen, vul ik aan met goed en lekker eten; een andere hobby! En dan niet alleen het opeten, maar juist ook het koken.

Stiekeme wens: meedoen aan een mystery box challenge van Masterchef Australia. Oh, en over Australië gesproken: reizen is ook heerlijke vrijetijdsbesteding. Ik heb al eens een sabbatical van een half jaar genomen om de wereld over te reizen, maar zoek het tegenwoordig dichterbij huis en laat het vliegtuig liever staan.”

Bram: “Ik kan erg moeilijk stilzitten. Sporten en bewegen is voor mij een uitlaatklep waarmee ik naar een doel wil toewerken. Trainen voor een marathon tijdens corona is hier een mooi voorbeeld van. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou doen, want ik vind hardlopen eigenlijk helemaal niet leuk. Maar wat een rush als het dan toch lukt! Daarnaast heb ik thuis genoeg mensen om mij heen die altijd wel iets willen of moeten doen. Ik ga graag met ze mee naar het hockeyveld, de gym, een rondje varen, noem maar op.

Verder houd ik erg van (Brabantse) gezelligheid. Voor een dancefestival, een etentje of een drankje ben ik dan ook altijd wel te porren.”

Masha: “Ik heb echt een hele brede interesse en hou onwijs van nieuwe dingen proberen. Het leven is te kort om alles te proberen wat me leuk lijkt, maar ik doe mijn best! Ik ga sowieso altijd graag naar het theater, concertjes en sociale evenementen, die ik graag ook zelf organiseer. Ik krijg ook energie van dingen doen met mijn handen. Ik hou bijvoorbeeld van bakken en klussen en ben recent een project gestart om een antiek stoeltje op te knappen. Sporten doe ik ook graag. Naast hardlopen ben ik net begonnen met Aquabootcamp en ik zit al een tijdje op Salsa les. En binnenkort neem ik een proefles motorrijden, ook iets wat ik nog nooit heb gedaan.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Rachel: “Mijn favoriete guilty pleasure song blijft ‘Believe’ van Cher. Een heerlijk foute oude plaat die toch echt op maximaal volume afgespeeld moet worden.”

Suzanne: “Ik ben het hele jaar door dol op kerstliedjes! Dus bijvoorbeeld: All I want for Christmas is (met z’n allen) youhouhou baby! En daar kan je toevallig ook nog eens heel goed op jiven; iemand een dansje?”

Bram: “Vroeger heb ik erg lang pianogespeeld. Ik heb lang de wens gehad om naar het conservatorium te gaan. Iets met puberteit en veranderen heeft dit een beetje een andere kant opgeduwd. Klassieke muziek en dance zijn voor mij nog steeds een ultieme combi: mijn guilty pleasure song is Use Somebody, van Laura Jansen ft Armin van Buuren.”

Masha: “Heerlijk, daar zijn er zoveel van! Mijn favoriet hangt af van mijn bui, maar ik kies dan toch voor ‘I was made for loving you’ van Kiss. Lekker meeblèren.”

Meer lezen?

Lees meer over de consultants van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Tapasya Vreeken

29-03-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met recruiter Karin de Groot

19-03-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Morgens blijft groeien met Ilham, Annemartijn, Niels en Johanna

15-02-2024 4 minuten
Lees meer