Actueel / Team

Morgens blijft groeien: dit zijn Marije en Jos!

26-11-2019 3 minuten

Consultants Marije Overbeek en Jos van Peperstraten.

Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van klanten moet Morgens blijven groeien. We zijn dan ook blij dat ons team opnieuw wordt versterkt met twee ervaren professionals! Maak kennis met Marije en Jos.

Marije Overbeek werkt sinds november 2019 bij Morgens. Hiervoor was zij consultant bij Infozorg, een organisatie die zorgorganisaties adviseert en ondersteunt op het gebied van applicaties, processen en informatievoorziening. Daar was zij onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van elektronische cliëntendossiers, het optimaliseren van informatievoorziening, procesverbeteringen en opleidingen. Marije studeerde Recht & Management aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze afgestudeerd is in Nederlands Recht en Bedrijfswetenschappen. Bij Morgens houdt zij zich vooral bezig met projecten in de (ouderen)zorg en landelijke programma’s.

Jos van Peperstraten heeft 7 jaar gewerkt bij Maersk Transport & Logistics, onder andere als business analist, continu verbetermanager en transformatieleider. Ook was hij actief betrokken in meerdere ketenprojecten. Bij RLG International was hij consultant, gericht op prestatieverbetering door teamcoaching. Jos studeerde Internationale Bedrijfskunde en behaalde zijn Master in Entrepreneurship & New Business Venturing. Hij is gecertificeerd Lean Six Sigma Master Blackbelt en sterk opgeleid in operationeel management en veranderkunde.

Wat geeft jou Vooruitgangskracht in je werk?

Jos: “Het geheel is meer dan de som van de delen. Dat is voor mij vooruitgangskracht. Ik ontwikkel teams en ondersteun organisaties om te komen tot een Continu Verbeteren-organisatie. Dat betekent werken aan de inrichting van de organisatie: cultuur, processen en structuren. Ik stimuleer samenwerking binnen en tussen teams met als doel: grip houden op vandaag én werken aan de verbetering van morgen. Zo heb ik een stop-gebonden onderhoudsteam van een chemische fabriek begeleid in de planning- en uitvoeringsfase van hun project. Resultaat: een plan met kortere doorlooptijd en hogere betrouwbaarheid.”

Marije: “Vooruitgangskracht in mijn werk krijg ik vooral door samen met de klant verbeteringen te realiseren. Verbeteringen die ook echt passen bij de unieke situatie van die betreffende organisatie. Door goed uit te zoeken wat werkt bij een bepaalde organisatie kun je het beste draagvlak creëren en een basis leggen om ook toekomstgericht te optimaliseren. Zo hadden we bij de implementatie van een elektronisch cliëntendossier bij een zorgorganisatie ervoor gekozen om snel, in kleine gecontroleerde stappen te starten met de implementatie. Waar nodig stuurde de organisatie zelf bij. Dankzij deze aanpak is het ons gelukt om in zeer korte tijd, in een vakantieperiode, het elektronisch cliëntendossier te implementeren.”

En waar krijg je energie van als je niet aan het werk bent?

Marije antwoordt: “Samen zijn met anderen, daar krijg ik energie en vooruitgangskracht van! Heerlijk om iets te ondernemen en er dan samen van te genieten. Ik ga dan ook graag met mijn vriend en onze twee zoontjes op pad en vind het leuk om af te spreken met vrienden en familie om iets (actiefs) te ondernemen. Daarnaast laat ik me geregeld verleiden tot allerlei hobby-achtige hypes: opruimen á la Marie Kondo, string art, intermittent fasting et cetera.”

Voor Jos betekent vooruitgangskracht in zijn vrije tijd diversiteit: “Beweging en sport vind ik heerlijk; hardlopen, op de sporttrampoline, tennis, wandelen door het bos of op het strand. Ik geniet en leer veel van mijn kinderen, ze houden me in het moment en helpen me mij te verwonderen over alledaagse dingen. Erg leuk dus om met het hele gezin op pad te gaan. Het liefst een actieve vakantie in de bergen. Muziek luisteren is voor mij erg belangrijk en sinds een tijdje probeer ik zelf muziek te maken met de elektrische gitaar.”

Op vrijdagmiddag gaat bij ons de muziek altijd aan. Welke guilty pleasure voeg je toe aan de Morgens Spotify list?

Jos gaat voor Dreams van 2 brothers on the 4th floor. “Word ik blij van, jeugdherinneringen…”

Marije: “Vaak hoor ik van vrienden dat mijn Spotify muzieklijst eigenlijk volledig bestaat uit guilty pleasure songs, dus het is moeilijk kiezen… Maar ik ga toch voor ‘Life Is Like A Dance’ van Dj Paul Elstak;  heerlijk nummer om lekker op los te gaan en past uitstekend bij mijn voorliefde voor happy hardcore liedjes.”

Meer lezen?

Lees meer over de consultants van Morgens.

Bekijk alle artikelen
Interview

Vijf consultants stellen zich voor

02-04-2024 3 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met Tapasya Vreeken

29-03-2024 2 minuten
Lees meer
Interview

Maak kennis met recruiter Karin de Groot

19-03-2024 < 1 minuten
Lees meer
Interview

Morgens blijft groeien met Ilham, Annemartijn, Niels en Johanna

15-02-2024 4 minuten
Lees meer