Actueel / Algemeen

Beter samenwerken met serious game CarWorks

01-06-2023 2 minutenMonique Mulder

Mensen leren beter door te doen. Dat maakt serious gaming tot een ideale tool: door te spelen vergaar je kennis en voel je meer betrokkenheid. Een serious game is een beperkte weergave van de vaak complexe realiteit en helpt zo om de realiteit beter te begrijpen. Een van onze serious games is Carworks. In dit artikel leggen we je uit wat het is en wat je ermee kunt bereiken.

Morgens heeft CarWorks ontwikkeld als een innovatief continu-verbeter-spel, gebaseerd op Lean Six Sigma (LSS). Op een leuke manier maken leidinggevenden, managers of teams kennis met LSS-tools en -methodieken, ook kunnen problemen die op de werkvloer spelen direct bespreekbaar worden gemaakt. Afhankelijk van de gewenste complexiteit en kennisniveau van de deelnemers is dit spel in verschillende varianten beschikbaar.

Wat houdt de serious game CarWorks in?

CarWorks (TM) is de naam van het spel en van de autofabriek waar de deelnemers werkzaam zijn. Onder de nodige tijdsdruk heeft het team de taak om samen zo snel en efficiënt mogelijk twaalf auto’s af te leveren die voldoen aan de wensen van de klant. Het spel bestaat uit meerdere rollen en ronden. Iedere ronde kent nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen. Na iedere ronde wordt tijdens een dagstart besproken wat er goed gaat en wat er beter kan.

Tijdens deze serious game leer je de vijf principes van continu verbeteren, de zeven principes van verspilling, procesverbetering en teamwork, en maken we de vertaling naar de eigen praktijk.

Wat levert CarWorks op?

 

Deze hands-on-leeraanpak verbetert vaardigheden van management en medewerkers. Oefeningen, feedback van teamgenoten, inzichten tijdens het spel, discussies die gedurende de sessie ontstaan bieden volop leermomenten. Ervaren facilitators begeleiden het spel. De fun-factor zorgt voor enthousiasme en geloof in verbetering!

Meer weten over serious gaming?

Meer weten over onze Gaming-aanpak met Carworks en Lean Six Sigma? Neem dan contact met ons op.

Artikel

Morgens versterkt managementteam

23-01-2024 2 minuten
Lees meer
Artikel

Morgens gaat samenwerking aan met JINC

19-01-2024 < 1 minuut
Lees meer
Artikel

Succesvolle verandering met verbluffende werkvormen: Liberating Structures

15-12-2023 7 minuten
Lees meer
Artikel

Adviesbureau Morgens tekent Charter Diversiteit van de SER

14-11-2022 < 1 minuut
Lees meer